ΗΠΑ: 10 εκατ. δολάρια σε όποιον δώσει πληροφορίες για τα οικονομικά της Χαμάς
Οι πέντε χρηματοδότες της Χαμάς - Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσφέρουν έως και 10 εκατομμύρια δολάρια για πληροφορίες σχετικά με πέντε χρηματοδότες της Χαμάς ή οτιδήποτε οδηγεί στη διακοπή των οικονομικών μηχανισμών της παλαιστινιακής ένοπλης οργάνωσης, ανακοίνωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η προσφορά της αμοιβής γίνεται ύστερα από τέσσερις γύρους αμερικανικών κυρώσεων κατά της Χαμάς μετά την εισβολή της εξτρεμιστικής οργάνωσης στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Οι πέντε χρηματοδότες της Χαμάς είναι οι Αμπντελμπασίτ Χάμζα Ελχασάν Χαΐρ, Αμέρ Καμάλ Σαρίφ Αλσάουα, Αχμεντ Σαντού Τζάχλεμπ, Ουαλίντ Μοχάμεντ Μουσταφά Τζαντάλα και Μουχαμάντ Αχμαντ Αμπντελ Αλ Νταγίμ Νασράλα, οι οποίοι όλοι τους έχουν χαρακτηρισθεί διεθνείς τρομοκράτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην ανακοίνωσή του.

Ο πρώτος χρηματοδότης γνωστός ως Χάμζα έχει την έδρα του στο Σουδάν. Διευθύνει αρκετές εταιρείες του επενδυτικού προγράμματος της Χαμάς και είχε εμπλακεί στη μεταφορά σχεδόν 20 εκατομμυρίων δολαρίων, αναφέρει στην ανακοίνωση του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ο ίδιος έχει δεσμούς με τον Σουδανό πρόεδρο Ομάρ Μπασίρ και τις ισλαμιστικές οργανώσεις που υπονομεύουν τη σταθερότητα του Σουδάν, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Τρεις από τους αναφερόμενους πράκτορες της Xαμάς (Αμέρ Καμάλ Σαρίφ Αλσάουα, Αχμεντ Σαντού Τζάχλεμπ και Ουαλίντ Μοχάμεντ Μουσταφά Τζαντάλα) ανήκουν στο επενδυτικό δίκτυο της οργάνωσης στην Τουρκία, ανέφερε το υπουργείο.

Ο Νασράλα έχει στενούς δεσμούς με νομικές οντότητες του Ιράν και σχετίζεται με τη μεταφορά δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων στη Χαμάς, περιλαμβάνοντας τη στρατιωτική της πτέρυγα, αναφέρει το πρακτορείο. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε τον Οκτώβριο ότι ο Νασράλα είχε την έδρα του στο Κατάρ.

Οι αμοιβές, αναφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην ανακοίνωσή του, θα παρέχονται για πληροφορίες σχετικά με οποιαδήποτε πηγή εσόδων για τη Χαμάς, μεγάλους δωρητές, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που διευκολύνουν τις συναλλαγές για τη Χαμάς, εικονικές εταιρείες που προμηθεύονται τεχνολογία διπλής χρήσης για την οργάνωση και εγκληματικά σχέδια που ωφελούν τη Χαμάς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;