Κορωνοϊός: Το ΝΙΜΤΣ παραχωρεί 50 κλίνες στο ΕΣΥ
Τι προβλέπεται για τις διακομιδές ασθενών

Ο κορωνοϊός το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε έξαρση. Την παραχώρηση 50 κλινών νοσηλείας, αυξημένης φροντίδας και εντατικής θεραπείας του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ), για την κάλυψη των αναγκών αντιμετώπισης του κορωνοϊού από την 1η Ιανουαρίου έως τις 31 Μαρτίου προβλέπει κοινή απόφαση των υφυπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εθνικής Αμυνας και Υγείας.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η απόφαση, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, το νοσοκομείο εντάσσεται στο γενικό σύστημα εφημεριών του ΕΣΥ και το προσωπικό του αποζημιώνεται για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα εφημεριών, με επιβάρυνση του προϋπολογισμού του υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα, για την αποζημίωση του ιατρικού προσωπικού του ΝΙΜΤΣ, εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις για την αποζημίωση των εφημεριών των νοσοκομείων του ΕΣΥ, καθώς και οι διατάξεις της υπό στοιχεία Φ.900/9/568018/Σ.942/ 3.12.2021 κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομικών, Εθνικής Αμυνας και Υγείας (Β` 5821).

Για την αποζημίωση του λοιπού προσωπικού, πλην των ιατρών, εφαρμόζονται αναλόγως οι παρ. Α.1, Α.2 και Α.3 του άρθρου 20 του ν. 4354/2015 (Α` 176), περί αποζημίωσης για εργασία καθ′ υπέρβαση του υποχρεωτικού ωραρίου, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα προβλεπόμενα στις εν λόγω διατάξεις ανώτατα όρια ωρών απασχόλησης.

Επισημαίνεται πως η απόφαση αναρτήθηκε την Τρίτη στη Διαύγεια.

Κορωνοϊός: Τι προβλέπεται για τις διακομιδές ασθενών

Καθορίζεται επίσης η διαδικασία διακομιδής ή μεταφοράς ασθενών που δεν έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό σε εγκαταστάσεις, θαλάμους και κλίνες του ΝΙΜΤΣ.

Με απόφαση του γενικού γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας δύναται να μετακινείται προσωπικό που εργάζεται με οιαδήποτε σχέση εργασίας στις δομές της 1ης ΥΠΕ, για τις ανάγκες λειτουργίας του νοσοκομείου.

Οι ασθενείς δεν επιβαρύνονται με ιατρικές αμοιβές και συμμετοχή επί των νοσηλίων. Η αναγκαία ημερήσια φαρμακευτική αγωγή επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ.

Υπεύθυνος συντονισμού και εποπτείας της διαδικασίας διακομιδής ασθενών σε τμήματα νοσηλείας ή και θαλάμους με κλίνες αυξημένης φροντίδας στο ΝΙΜΤΣ ορίζεται το ΕΚΑΒ, κατόπιν σχετικής ημερήσιας ενημέρωσής του για τη διαθεσιμότητα των κλινών νοσηλείας και των κλινών αυξημένης φροντίδας, καθώς και για το είδος των υπό διακομιδή νοσηλευτικών περιστατικών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;