Γάζα: Έφτασε από την Κύπρο στην Αίγυπτο η πρώτη θαλάσσια αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας
Tο Ηνωμένο Βασίλειο φέτος έχει δεσμευτεί να δαπανήσει πάνω από 70 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον σε ανθρωπιστική βοήθεια για την Γάζα.

Περίπου 87 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Γάζα από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Κύπρο εκφόρτωσε στο λιμάνι Πορτ Σεντ της Αιγύπτου το βρετανικό αποβατικό πλοίο, Lyme Bay

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, η ανθρωπιστική βοήθεια, η πρώτη μέσω θαλάσσης, συμπεριλαμβάνει 10.000 θερμικές κουβέρτες, 5000 σκηνές, ιατροφαρμακευτικό υλικό και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Από το Πορτ Σεντ, τη βοήθεια θα παραλάβει η Ερυθρά Ημισέληνος της Αιγύπτου και από εκεί οδικώς θα φτάσει μέσω της Ράφας, στη Γάζα. Την διανομή θα αναλάβει η Υπηρεσία Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA).

«Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δεσμευτεί να υποστηρίξει τον λαό της Γάζας. Έτσι, φέτος έχουμε ήδη τριπλασιάσει τη δέσμευσή μας για βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών.

Όπως επεσήμανε ο Λόρδος Κάμερον «θα πρέπει να φτάσει σημαντικά περισσότερη βοήθεια στη Γάζα για να ανακουφίσει τα δεινά του παλαιστινιακού λαού».

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους εταίρους του στην περιοχή ώστε να ανοίξουν περισσότεροι δίαυλοι βοήθειας προς στη Γάζα. Μεταξύ άλλων και του προτεινόμενου θαλάσσιου διαδρόμου από την Κύπρο στο Ισραήλ και τα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Γκραντ Σαπς, έκανε λόγο για παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας «ορόσημο» και υπογράμμισε τη συμβολή της Κύπρου στην προσπάθεια.

Όπως σημειώνει το Foreign Office, το Ηνωμένο Βασίλειο φέτος έχει δεσμευτεί να δαπανήσει πάνω από 70 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον σε ανθρωπιστική βοήθεια για την Γάζα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;