Πανελλήνιες 2024: Γιατί να σπουδάσεις φαρμακευτική;
Που μπορείς να εξειδικευτείς ;

Θέλεις να περάσεις στην Φαρμακευτική στις Πανελλήνιες 2024, αλλά δεν σε ενδιαφέρει να ανοίξεις το δικό σου φαρμακείο;

Πάμε να σου πούμε τρεις σύγχρονους κλάδους που μπορείς να εξειδικευτείς.

  • Βιοτεχνολογία, για να μελετάς ζωντανούς οργανισμούς και να δημιουργείς νέα χρήσιμα προϊόντα, όπως για παράδειγμα φάρμακα και καλλυντικά.
  • Τοξικολογία, για να ασχολείσαι με την ανάλυση της βιολογικής δράσης τοξικών ουσιών και την επίδρασή τους στην υγεία του ανθρώπου και στο περιβάλλον.
  • Φαρμακευτικό μάρκετινγκ, για να χαράζεις τη στρατηγική προώθησης φαρμακευτικών προϊόντων

Δείτε το σχετικό βίντεο της Orientum:

@orientumgr 💊Σπουδάζω Φαρμακευτική #επαγγελματικός_προσανατολισμός #πανελληνιες #πανελλαδικές2024 #πανελληνιες2024 #σπουδες #orientum #επαγγελματικοςπροσανατολισμος #επαγγελμα #σχολες #μηχανογραφικο2024 #μηχανογραφικο #επαγγελματαμελλοντος #πανελλαδικες #φαρμακευτικη ♬ πρωτότυπος ήχος – orientum.gr

Πανελλήνιες 2024: Γιατί να σπουδάσεις φαρμακευτική;

O κλάδος της φαρμακευτικής αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα επιστημονικά και επαγγελματικά πεδία, γιατί συμβάλλει, τόσο στη γνώση, όσο και στη θεραπεία του ανθρώπινου οργανισμού με την ανάπτυξη και χρήση ασφαλών και αποτελεσματικών φαρμάκων. Να τονίσουμε, στο σημείο αυτό, ότι η φαρμακευτική είναι μια εφαρμοσμένη επιστήμη που εμπλέκει τη Χημεία, τη Βιολογία, τη Βιοχημεία, τη γενετική, την παθολογία, αλλά άλλους συναφείς επιστημονικούς τομείς.

Οι περιπτώσεις που “μαρτυρούν” την ύψιστη συνεισφορά της φαρμακευτικής επιστήμης στην αντιμετώπιση σοβαρών κινδύνων για την υγεία του ανθρώπου, είναι πολλές, και αρκεί κανείς να σκεφτεί πόσο σημαντικά έχουν μειωθεί τα ποσοστά θνησιμότητας και πόσο αυξήθηκε το προσδόκιμο επιβίωσης, είτε π.χ. με την ανακάλυψη και χρήση των αντιβιοτικών, είτε στην αντιμετώπιση του καρκίνου, αλλά και τόσων άλλων παθολογικών καταστάσεων.

Η αποστολή των φαρμακοποιών πλέον υπερβαίνει κατά πολύ την προμήθεια φαρμάκων και οι ίδιοι, ως επαγγελματίες υγείας, αποτελούν δικαίως αναπόσπαστο μέρος της αλυσίδας της υγειονομικής περίθαλψης, ιδιαίτερα της πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Αν εσύ, λοιπόν, έχεις πάθος και όραμα για την υγεία των ανθρώπων και θες πραγματικά να κάνεις ό,τι μπορείς για να συμβάλλεις στη διατήρηση, αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να σκεφτείς σοβαρά τις σπουδές Φαρμακευτικής

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;