Πανελλήνιες 2024: Πού μπορώ να εργαστώ αν τελειώσω Νομική
Πανελλήνιες 2024: Αν σπουδάσω Νομική μπορώ να γίνω μόνο δικηγόρος; Ποιες άλλες επιλογές έχω; Διάβασε στο neolaia.gr όσα πρέπει να ξέρεις για τις σπουδές και το επάγγελμα του νομικού επιστήμονα.

Γιατί να επιλέξω τα Τμήματα Νομικής στις Πανελλήνιες 2024; Αν σπουδάσω Νομική μπορώ να γίνω μόνο δικηγόρος; Τι άλλες επιλογές έχω;

Ας δούμε πού μπορεί να εργαστεί ένας απόφοιτος ενός τμήματος Νομικής:

  • Ως νομικός σύμβουλος:
  • Σε επιχειρήσεις ενέργειας και Περιβάλλοντος
  • Σε μεγάλες Φαρμακευτικές
  • Σε τράπεζες
  • Σε ασφαλιστικές εταιρείες
  • Ως στέλεχος σε ναυτιλιακές επιχειρήσεις

Και να ξέρεις ότι μία hot εξειδίκευση είναι στη Νομική Πληροφορική, για να ασχολείσαι με σύγχρονα ζητήματα προστασίας προσωπικών δεδομένων, ηλεκτρονικής εγκληματικότητας, Ψηφιακών Συναλλαγών αλλά και Τεχνητής Νοημοσύνης.

Δείτε το σχετικό βίντεο της Orientum:

Κάνε το πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού της Orientum και βρες αυτό που ταιριάζει.

Τμήματα Νομικής σε ελληνικά ΑΕΙ

Ας δούμε τώρα τα Τμήματα που υπάρχουν στα ελληνικά Πανεπιστήμια και στη συνέχεια τις πολλές και διαφορετικές επιλογές που προσφέρουν στους αποφοίτους τους.

Πανελλήνιες 2024

Στην Ελλάδα έχουμε τρεις (3) Σχολές Νομικής σε: Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή. Όλες οι Σχολές Νομικής είναι 4ετούς φοίτησης.

Ένα μεγάλο μέρος του προγράμματος σπουδών αφορά το Δίκαιο, δηλαδή το σύνολο των κανόνων με τους οποίους ρυθμίζεται η συμβίωση των ανθρώπων.

Ενδεικτικά μαθήματα που θα διδαχτείς είναι τα εξής:

Στις Σχολές Νομικής θα διδαχτείς, μεταξύ άλλων,: Αστικό, Εμπορικό, Ποινικό, Οικογενειακό, Κληρονομικό, Δημόσιο, Ιδιωτικό δίκαιο και άλλα πολλά.

Μη ξεχνάς ότι, αν δώσεις πανελλήνιες, με τα μόρια που θα συγκεντρώσεις, μπορείς να διεκδικήσεις και μια θέση στη Νομική σχολή του δημόσιου Πανεπιστημίου της Κύπρου, καταθέτοντας το αντίστοιχο μηχανογραφικό.

Οι Νομικές διαχρονικά είναι από τις πιο υψηλόβαθμες Σχολές και αποτελούν συνειδητή επιλογή των υποψηφίων, καθώς εμφανίζονται στις τρεις (3) πρώτες προτιμήσεις των επιτυχόντων.

Μεταπτυχιακές Σπουδές

Με ένα μεταπτυχιακό στην Ενέργεια, μπορείς να απασχοληθείς ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων στον κλάδο της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος.

Με ένα μεταπτυχιακό στο Φαρμακευτικό Δίκαιο, μπορείς να εργαστείς σε Φαρμακευτικές εταιρείες, ενώ η εξειδίκευση στο Ναυτικό Δίκαιο σου δίνει τη δυνατότητα να εργαστείς ως στέλεχος σε ναυτιλιακές επιχειρήσεις.

Επιπλέον, μπορείς να εξειδικευτείς στο εταιρικό δίκαιο. Ένα μεταπτυχιακό στα οικονομικά, θα σε βοηθήσει να συμμετέχεις πιο ενεργά στον στρατηγικό σχεδιασμό της επιχείρησης.

Ή ακόμα μπορείς να εξειδικευτείς στη Νομική Πληροφορική και να ασχοληθείς με ζητήματα Τεχνητής Νοημοσύνης, Ψηφιακών Συναλλαγών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προστασίας προσωπικών δεδομένων, αλλά και ηλεκτρονικής εγκληματικότητας.

Ένας άλλος πολύ ενδιαφέρων κλάδος είναι η Ψυχιατροδικαστική, όπου μπορείς να εργαστείς ως Πραγματογνώμονας και Τεχνικός Σύμβουλος σε υποθέσεις Αστικού ή Ποινικού Δικαίου.

Κάνε το πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού της Orientum και βρες αυτό που ταιριάζει.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;