Κολωνία: Αυξημένα μέτρα στον καθεδρικό - Πληροφορίες για σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης
Ενίσχυση των μέτρων και στην Αυστρία

Η γερμανική αστυνομία ενίσχυσε την ασφάλεια στον καθεδρικό στην Κολωνία, έπειτα από πληροφορίες περί σχεδίου για τρομοκρατική επίθεση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Αστυνομικοί έκαναν έλεγχο χθες στον καθεδρικό ναό της Κολωνίας, με εκπαιδευμένους σκύλους, μετά τη θεία λειτουργία. Σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, η αστυνομία θα κάνει έλεγχο σε όλους τους πιστούς. Σημειώνεται ότι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει ο φόβος για τρομοκρατική επίθεση στις γιορτές, λόγω και του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Η αστυνομία συνέστησε στους πιστούς να προσέλθουν νωρίς στον καθεδρικό ναό της Κολωνίας, λόγω του ελέγχου που θα πραγματοποιηθεί προτού μπουν, ενώ τους ζήτησε να μην έχουν μαζί τους τσάντες.

Η UNESCO έχει χαρακτηρίσει μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς τον καθεδρικό ναό της Κολωνίας, που προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Η ανέγερσή του ξεκίνησε περίπου το 1248 και ολοκληρώθηκε το 1880, ενώ «άντεξε» τους βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. 

Κολωνία: Αυξημένα μέτρα και στην Αυστρία λόγω φόβου για τρομοκρατική επίθεση

Σύμφωνα με την Bild, οι αρχές ασφαλείας της Αυστρίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας έλαβαν πληροφορίες πως ισλαμιστική ομάδα θέλει να διαπράξει τρομοκρατικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Στόχοι αυτών των επιθέσεων ενδέχεται να είναι ναοί στην Κολωνία, τη Βιέννη και τη Μαδρίτη, ανέφερε το ίδιο δημοσίευμα. Τόσο στη Βιέννη όσο και στη Γερμανία πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η αυστριακή αστυνομία ανακοίνωσε ότι ενίσχυσε την ασφάλεια σε εκκλησίες και χριστουγεννιάτικες αγορές, λόγω της αυξημένης κατάστασης συναγερμού. «Δεδομένου ότι παράγοντες τρομοκρατίας σε όλη την Ευρώπη καλούν σε επιθέσεις σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, ιδιαίτερα στις 24 Δεκεμβρίου, οι αρχές ασφαλείας έλαβαν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας σε δημόσιους χώρους», ανέφερε η ανακοίνωση.

Σε ό,τι αφορά στην Ισπανία, το υπουργείο Εσωτερικών είχε ήδη ανακοινώσει την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας από τις 18 Δεκεμβρίου, για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Με πληροφορίες από Reuters, DW

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Απρ. 2024
Μπά
22:00
-
Ρεά
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
30 Απρ. 2024
ΜΑΚ
3'
62 - 47
ΠΑΟ
30 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
21:30
-
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;