Παναθηναϊκός – Μακάμπι Χάιφα: Άνδρες των ΜΑΤ αρνήθηκαν να μεταβούν στη Λεωφόρο για το ματς
Παναθηναϊκός – Μακάμπι Χάιφα: Οι διμοιρίες των ΜΑΤ σταμάτησαν στη συμβολή Αλεξάνδρας και Κηφισίας.
Σε μια πρωτοφανή κίνηση διαμαρτυρίας για τον τραυματισμό του συναδέλφου τους στα επεισόδια στου Ρέντη, προχώρησαν άνδρες των ΜΑΤ.Οι διμοιρίες που επρόκειτο να λάβουν θέση έξω από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Μακάμπι Χάιφα, σταμάτησαν στη συμβολή της Αλεξάνδρας και Κηφισίας, αρνούμενοι να μεταβούν στο γήπεδο, προκειμένου να διαφυλάξουν την τάξη στο σημείο κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο διμοιρίτης φέρεται να είπε «θα παραμείνουμε εδώ και θα επέμβουμε μόνο εάν χρειαστεί να αποκαταστήσουμε την τάξη».

Η κίνηση της διμοιρίας των ΜΑΤ έρχεται στον απόηχο του πολύ σοβαρού τραυματισμού 31χρονου άνδρα των ΜΑΤ σε επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη. Ο 31χρονος δέχτηκε ναυτική φωτοβολίδα στο πόδι του και μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου διασωληνώθηκε και χειρουργήθηκε.

Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν, «ο ασθενής υπεβλήθη σε ακρωτηριασμό αριστερού κάτω άκρου λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς».

«Παραμένει νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση, σε καταστολή και μηχανικό αερισμό. Υποστηρίζεται αιμοδυναμικά με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και εξωνεφρική αιμοκάθαρση», σημειώνεται στην ενημέρωση των θεραπόντων ιατρών του αστυνομικού.

Προφυλακιστέος ο 18χρονος

Νωρίτερα, ο 18χρονος που ομολόγησε ότι εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα εναντίον του άνδρα των ΜΑΤ, κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 18χρονος ζήτησε να ενταχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, αίτημα ωστόσο που δεν έγινε δεκτό.

Ο νεαρός είπε στην απολογία του πως δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει βλάβη σε κανέναν. Σύμφωνα με τον ίδιο, σκοπός του ήταν να ρίξει τη φωτοβολίδα προς τα επάνω. Ο 18χρονος φέρεται να υποστήριξε πως δεν ήξερε να τη χρησιμοποιεί, γι′ αυτό και το αποτέλεσμα ήταν να φύγει προς τα κάτω και να χτυπήσει σε απόσταση περίπου δύο–τριών μέτρων από το σημείο όπου βρισκόταν και να τραυματίσει στη συνέχεια τον αστυνομικό, ο οποίος βρισκόταν σε μια απόσταση περίπου 70 μέτρων.

Επίσης, φέρεται να υποστήριξε ότι η φωτοβολίδα που έριξε είχε πορτοκαλί χρώμα και εκ των πραγμάτων μπορεί να προκύψει αν ήταν αυτή που χτύπησε τον αστυνομικό ή όχι, καθώς έπεσαν και άλλες φωτοβολίδες από το συγκεκριμένο σημείο. Δηλώνει συντετριμμένος και ζητά συγγνώμη από την οικογένειά του.

Ο συλληφθείς κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών. Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Διαβάστε ακόμη:

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;