Puma: Βάζει τέλος στη χορηγία της εθνικής ομάδας του Ισραήλ
Φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές έχουν κατηγορήσει την Puma ότι υποστηρίζει τους ισραηλινούς εποικισμούς στη Δυτική Οχθη, κάτι που η εταιρεία έχει διαψεύσει

Η εταιρεία αθλητικών ειδών Puma βάζει τέλος τη χορηγία της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του Ισραήλ, σύμφωνα με τους Financial Times.

Η απόφαση της εταιρείας να μην ανανεώσει το συμβόλαιό της με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Ισραήλ φέρεται να ελήφθη πριν από ένα χρόνο, αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη εσωτερικό σημείωμα και ανώνυμες πηγές.

Διευκρινίζεται ακόμα ότι η απόφαση της Puma, εταιρείας με έδρα τη Γερμανία, δεν σχετίζεται με διαμαρτυρίες και καλέσματα φιλοπαλαιστινιακών οργανώσεων για μποϊκοτάζ των προϊόντων της, ενώ επισημαίνεται ότι στηρίχθηκε σε οικονομικά αίτια.

Η απόφαση σημαίνει ότι η Puma δεν θα παρέχει τα είδη της στην ισραηλινή ομάδα κατά το επόμενο έτος.

Διαμαρτυρίες έξω από καταστήματα της Puma

Φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές έχουν κατηγορήσει την Puma ότι υποστηρίζει τους ισραηλινούς εποικισμούς στη Δυτική Οχθη, κάτι που η εταιρεία έχει διαψεύσει.

Τα τελευταία χρόνια, ακτιβιστές έχουν πραγματοποιήσει διαμαρτυρίες έξω από τα καταστήματα της Puma, ενώ οι εκκλήσεις για μποϊκοτάζ των προϊόντων της έχουν αυξηθεί εν μέσω του πολέμου Ισραήλ – Χαμάς στη Γάζα.

Η εταιρεία, η οποία δεν έχει ακόμα σχολιάσει τα δημοσιεύματα, φέρεται επίσης να διακόπτει τη συνεργασία της με άλλες εθνικές ομάδες, όπως της Σερβίας.

Με πληροφορίες από Reuters

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
67'
1 - 1
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
66'
1 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
2'
47 - 64
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
6'
53 - 44
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;