Ισραήλ: Ξεπέρασαν τους 18.200 οι νεκροί στη Γάζα - Τουλάχιστον 49.645 οι τραυματίες
Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων στην εμπόλεμη Γάζα

Τουλάχιστον 18.205 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας μετά την έναρξη του πολέμου, στις 7 Οκτωβρίου, μεταξύ του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος και του Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Η κυβέρνηση της Χαμάς, που ελέγχει τη Γάζα από το 2007, εκτιμά ότι 49.645 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, του ‘Ασραφ αλ-Κόντρα.

Το Ισραήλ «δεν προσπαθεί» να διώξει τους Παλαιστίνιους από τη Γάζα

Στο μεταξύ, οι αρχές του Ισραήλ απορρίπτουν τις κατηγορίες ότι γίνεται προσπάθεια εξαναγκασμού των Παλαιστινίων να εγκαταλείψουν τη Λωρίδα της Γάζας. Ο ισχυρισμός αυτός έρχεται καθώς Αραβες ηγέτες έχουν προειδοποιήσει πως η χερσαία επίθεσή του Ισραήλ στον παλαιστινιακό θύλακα, αφήνει ελάχιστες άλλες επιλογές στους κατοίκους του.

Ορισμένες από τις πιο σφοδρές μάχες από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, στα αστικά κέντρα της βόρειας Γάζας αλλά και στο Χαν Γιουνίς στο νότο.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, υποστήριξε ότι δεκάδες μαχητές της Χαμάς παραδόθηκαν, κάνοντας λόγο για την αρχή του τέλους της εξτρεμιστικής οργάνωσης. Η Χαμάς από την πλευρά της χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού ως «ψευδείς και αβάσιμες».

Η επέκταση της χερσαίας επίθεσης στα νότια της Γάζας, μαζί με τους σφοδρούς βομβαρδισμούς, έχουν επιδεινώσει την ήδη δυσμενή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο άμαχος πληθυσμός, ανέφεραν ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Τουλάχιστον 18.205 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς μετά την έναρξη του πολέμου, στις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Χαμάς. Η κυβέρνηση της Χαμάς, που ελέγχει τη Γάζα από το 2007, εκτιμά ότι 49.645 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας.

Από την πλευρά της, η Υπηρεσία Αρωγής και Εργων του ΟΗΕ (UNRWA) εκτιμά ότι περίπου 1,3 εκατομμύρια εκτοπισμένοι στη Γάζα έχουν βρει καταφύγιο σε 154 από τις εγκαταστάσεις της, οι οποίες είναι υπερπλήρεις. Αξιωματούχοι στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας έχουν προειδοποιήσει ότι η χολέρα και η πνευμονία αποτελούν αυξανόμενη απειλή στους καταυλισμούς καθώς οι συνθήκες υγιεινής είναι άθλιες και η θερμοκρασία πέφτει.

Με πληροφορίες από Guardian

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;