Ζώδια: Νέα Σελήνη στον Τοξότη στις 13 Δεκεμβρίου - Σε νέες διαδρομές
Η αισιοδοξία και η πληθωρικότητα του Τοξότη είναι μία ξεχωριστή νότα στην πορεία προς τον χειμώνα και τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Ζώδια: Νέα Σελήνη στον Τοξότη 13 Δεκεμβρίου – Σε νέες διαδρομές

Από τη Λίλιαν Σίμου και το astrolife.gr

Λίγο μετά την αλλαγή της ημέρας, στις 13 Δεκεμβρίου, η Νέα Σελήνη στον Τοξότη στην 20η μοίρα 40’, αλλάζει το τοπίο στον ουράνιο χάρτη.

Η αισιοδοξία και η πληθωρικότητα του Τοξότη, είναι μία ξεχωριστή νότα στην πορεία προς τον χειμώνα και τις γιορτές των Χριστουγέννων.  

Στην ουσία, δίνει τη σκυτάλη της χαράς και της αισιοδοξίας σε μία νέα προοπτική, και προσβλέπουμε σε νέους ορίζοντες, διατηρώντας την σύνεση και τις αξίες μας.

Ο Τοξότης είναι ένα αισιόδοξο ζώδιο. Ο Ήλιος στον Τοξότη, συμβατός σε ζώδιο της φωτιάς, απλώνει την λάμψη του με περισσότερη άνεση προς κάθε κατεύθυνση. Η Σελήνη στον Τοξότη μας θυμίζει ένα ψυχισμό ευχάριστο, με θετική ενέργεια.

Θεωρώ, όπως ήδη έχω αναφέρει στο παρελθόν, πως το φεγγάρι στον Τοξότη, προσδίδει ευεξία, χαρά και ψυχική ανάταση. Υπάρχει μία έκδηλη θετική διάθεση, ακόμη και σε δύσκολες στιγμές. Ως Νέα Σελήνη λοιπόν, είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή η πρώτη αίσθηση.

Μία αίσθηση που συμπληρώνεται από την Δήμητρα και τον Άρη στο ίδιο ζώδιο, να συνοδεύουν το νέο φεγγάρι.

Επιδιώκοντας να δράσουμε, να ανοίξουμε ορίζοντες, να έχουμε παραγωγικές ιδέες και να κατακτήσουμε νέες προκλήσεις και προοπτικές, είμαστε έτοιμοι να ταξιδέψουμε πέρα από τα κεκτημένα.

Ο Ερμής στον Αιγόκερω όμως σταδιακά ετοιμάζεται για την ανάδρομη πορεία του, και κάποια σχέδια χρειάζονται σύνεση, προγραμματισμό, αρκετή εμπειρία και γνώση για να αναπτυχθούν.

Όσο και να έχουμε επεκτατικές διαθέσεις, θα χρειαστεί χρόνος προκειμένου να τακτοποιηθούν οι υποθέσεις μας.

Θετικοί συνδυασμοί γύρω από τη Νέα Σελήνη, αναπτύσσουν το έργο του νέου κύκλου. Οι εμπειρίες που μας πόνεσαν, που προκάλεσαν δυσάρεστα συναισθήματα, φόβο, προσκολλήσεις, δεν μας απασχολούν πλέον,  κοιτάζουμε «μπροστά», στο μέλλον και σ’ αυτό που χτίζουμε κάθε στιγμή.

Βάθος συναισθημάτων ωριμάζουν τη σκέψη μας, εμποτίζουν με εμπειρίες και μας κάνουν περισσότερο συνετούς.

Σε σύνοδο με τον αστεροειδή Iris 7, η Νέα Σελήνη ανοίγει τον πνευματικό μας ορίζοντα. Η Ίρις έχει ενέργεια yin και είναι δεκτική. Αυτή δείχνει πώς εμφανίζονται οι ιδέες, πώς ακούει, πώς αντιλαμβάνεται κάποιος διαισθητικά, εσωτερικά τις έννοιες και το πώς θα αντιμετωπίσει ολιστικά όλες τις πληροφορίες που προσλαμβάνονται από τον εξωτερικό κόσμο. Η Ίρις βοηθά να κατανοήσουμε τα πράγματα σε ένα βαθύ επίπεδο και να αναπτυχθούμε με σύνεση.

Σημαντικό μήνυμα του νέου φεγγαριού: να κινηθούμε με ήθος, αξίες, δίκαιη συμπεριφορά και γενναιοδωρία. Τότε το Σύμπαν θα μας επιστρέψει τα δώρα αυτά. Αν νομίζουμε πως γίναμε παντοδύναμοι και ξεχωριστοί, προβάλλοντας την εγωκεντρική έπαρση, απαιτώντας μόνο από τους άλλους και έχοντας αδικήσει στο έργο μας,  τότε θα δεχτούμε την ήττα μας.

Να δώσουμε μία ευκαιρία και να αναζητήσουμε την ευκαιρία, με βάση τη γνώση, τους σωστούς υπολογισμούς, την στατιστική και την αποκρυπτογράφηση των συμβόλων, των γεγονότων του παρελθόντος, των προκλήσεων που υφίσταται η ανθρωπότητα ευρύτερα.

Είναι στο χέρι μας, να μην παραμένουμε εγκλωβισμένοι στα εμπόδια, ακόμη και αν είναι ισχυρά.

Με τον νέο κύκλο της Σελήνης, μας δίδεται η ευκαιρία να δούμε με διαφορετική οπτική τα δυσάρεστα αυτά θέματα, με εξωστρέφεια, με αισιοδοξία που μπορεί να φαίνεται υπερβολική και αφελής. Αλλά καθώς τα πάντα είναι θέμα νοητικής προσέγγισης, αλλάζοντας φιλοσοφία ζωής, θα προσελκύσουμε δώρα όπως η δικαιοσύνη, η χαρά, το νοερό και το ουσιαστικό ταξίδι, που είναι η πραγματική περιπέτεια της ύπαρξης.

Οι συμβουλές για τη Νέα Σελήνη του μήνα, με τα θετικά και αρνητικά για κάθε ζώδιο και ωροσκόπο:

Κριός

+ Σχεδιάζετε με προγραμματισμό και μεθοδικότητα τους στόχους που αφορούν είτε σπουδές, είτε τα επαγγελματικά σας. Τα οικονομικά σας θα έρθουν σε ισορροπία, μέσα από προσεκτικές κινήσεις ή διαπραγματεύσεις. Στην αισθηματική σας ζωή, μπορείτε να βελτιώσετε τις σχέσεις, αφού δοθούν κάποιες εξηγήσεις στα σημεία που διαφωνείτε. Μετά από κάποιες συζητήσεις, θα αισθανθείτε πολύ καλύτερα, αναζωπυρώνοντας το πάθος, τον ρομαντισμό και δημιουργώντας καλές προοπτικές για το μέλλον. Μία νομική υπόθεση ευνοείται αυτή την εποχή. Το ίδιο και η διεύρυνση γνώσεων.

– Ένα μυστικό μπορεί να σας ταλαιπωρήσει, αλλά θα υπάρξουν σύντομα αποκαλύψεις κι αλλαγή στη ροή της ζωής σας. Ανατροπές στα αποταμιεύματα, ωστόσο, θα βρείτε κάποια διέξοδο. Αποφύγετε τις συναισθηματικές πιέσεις στην ερωτική σας ζωή. Και μην αμελείτε τις ανάγκες σας προς χάρη των κοινωνικών υποχρεώσεων.

Ταύρος

+ Ενδιαφέρον παρουσιάζει μία σχέση, αλλά θα εμπεριέχει εκπλήξεις. Καλό θα ήταν να είστε σε εγρήγορση, και να διατηρήσετε την χαρά και την θετική διάθεση. Χρειάζεστε την αισιοδοξία και το ταίρι σας είναι σε θέση να σας προσφέρει όμορφες στιγμές, ανέμελες. Για σας, είναι μια περίοδος που φέρνει ευθύνες στη σχέση. Αλλά η κτητικότητα ή η ζήλια, μπορεί να ταράξουν τα ήρεμα νερά της.  Θα ήταν σημαντικό να αφήσετε κατά μέρος τις αγωνίες και να ζήσετε τα θετικά που σας προσφέρει αυτή η ένωση. Ζήστε το «σήμερα» και επιδιώξτε να προσφέρετε ο ένας στον άλλο στιγμές ευχάριστες . Μία ευαίσθητη και τρυφερή γνωριμία θα σας κάνει να οραματιστείτε ένα νέο ερωτικό δρόμο, αλλά μην επενδύετε πολλά αμέσως.

-Προσοχή σε συνεργασίες και απρόβλεπτες αλλαγές στις σχέσεις. Η υγεία μπορεί να είναι ευάλωτη, από αμέλεια, άστατο πρόγραμμα.

Δίδυμοι

+Σκέψεις πολλές σας απασχολούν, σχετικά με μία συνεργασία. Θα θελήσετε να εισακουστεί η άποψή σας και είναι πολύ πιθανόν να φανείτε οραματιστές, αλλά θα εμπνέετε τους συνεργάτες με το δικό σας όνειρο. Αυτό ίσως προκύπτει ως αποτέλεσμα μίας περιόδου, κατά την οποία είχατε αναλάβει αρκετές δεσμεύσεις και τις φέρατε σε ένα καλό αποτέλεσμα. Η αισιοδοξία και η χαρά που εισπράττετε από το ταίρι σας, είναι βασικός παράγοντας για να αισθανθείτε μία ανακούφιση.  Ξεκινήστε ένα νέο σχέδιο και τολμήστε να είστε πρωτοπόροι και καινοτόμοι. Μία έκπληξη δημιουργεί τριγμούς και θέλετε να υλοποιήσετε έναν ανεκπλήρωτο στόχο. Χρειάζεται λίγη υπομονή. Η έμπνευση και η διαίσθησή σας θα σας οδηγήσουν σωστά.

-Αν πολλές υποχρεώσεις, αυτή την περίοδο πρέπει να είστε μεθοδικοί για να έρθει μία εξισορρόπηση. Μία ισορροπημένη και μεθοδική διαχείριση, είναι μονόδρομος στα επαγγελματικά σας. Θα ήταν καλό να ξεκουράζεστε σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Καρκίνος

+Αγωνίες και ανησυχίες που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητά σας, είναι στο προσκήνιο αυτές τις μέρες και μάλιστα είστε σε εγρήγορση για να τις αντιμετωπίσετε.

Οι υποχρεώσεις όμως δίνουν μία διέξοδο και δεν αποκλείεται να αναπτύξετε ένα νέο σχέδιο για να τις ρυθμίσετε. Μία αλλαγή στην καθημερινότητά σας, γίνεται σταθμός και σας βοηθά να προχωρήσετε περισσότερο αισιόδοξα. Νέες πληροφορίες έρχονται για το έργο σας και νέοι ορίζοντες ή νέες προτάσεις σας δίνουν χαρά. Αλλά οι παράγοντες δεν είναι σταθεροί ακόμη.

-Δυσαρέσκεια από μία κοινωνική γνωριμία ή έναν άνθρωπο με τον οποίο έχετε επαγγελματική επαφή, προκύπτουν και μπορεί να απογοητευθείτε. Θα ήταν προτιμότερο να είστε επιφυλακτικοί και προετοιμασμένοι για απρόοπτα. Σε μία συνεργασία, διακόπτεται απότομα η ροή.

Λέων

+Θα αισθανθείτε όμορφα με αγαπημένους φίλους και θα επιδιώξετε να βρείτε τον χρόνο για διασκέδαση και ευχάριστες εξόδους, με μουσική, ποτό, χαλαρές δραστηριότητες. Μπορεί μάλιστα να αμελήσετε το ταίρι σας και να φλερτάρετε με όσους σας περιβάλλουν. Πολλές κοινωνικές γνωριμίες προσφέρουν ευκαιρίες για νέους στόχους. Αν είστε μόνοι, αυτή την περίοδο δεν θα επιδιώξετε μία μόνιμη σχέση, αλλά θα έχετε γνωριμίες που θα σας προσφέρουν όμορφες στιγμές.

– Μην σπαταλήσετε τον χρόνο σας άδικα. Επενδύετε πολύ και με ενθουσιασμό σε όσους είναι σημαντικοί για σας. Θα υπάρξει πιθανότατα μία ανατροπή σε μία σχέση οικεία ή κοινωνική.

Παρθένος

+Πολλές υποχρεώσεις επαγγελματικές σας απασχολούν και επιδίδεστε με ενδιαφέρον, αλλά δεν εξελίσσεστε όπως υπολογίζατε. Στις κοινωνικές συναναστροφές, είστε αγαπητοί, δυσκολεύεστε όμως να είστε συνεπείς. Στην προσωπική σας ζωή, μπορείτε να περάσετε όμορφες στιγμές με την οικογένειά σας, διασκεδάζοντας με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα, διοργανώνοντας συγκεντρώσεις στο σπίτι. Επίσης, θα έρθει στον ερωτικό τομέα μία πρόταση, που θα σας χαροποιήσει. Μία νέα ιδέα ή πρόταση, θα σας αλλάξει τα δεδομένα.

– Η ανάγκη να ταξιδέψετε νοερά ή πραγματικά, για λίγο, μακριά, μπορεί να σας κάνει ονειροπόλους ή αφηρημένους αυτή την εποχή. Ας είστε προσεκτικοί σε νομικά ζητήματα.

Ζυγός

+Συζητήσεις και συναντήσεις με ανθρώπους που συμπαθείτε και έχετε κοινά ενδιαφέροντα, κάνουν την ζωή σας πιο ευχάριστη αυτή την εποχή. Μελετήστε, ασχοληθείτε με μία γνώση, φιλοσοφία, ταξίδια, οραματιστείτε το μέλλον. Αν είστε ελεύθεροι, ένα φλερτ θα σας ανανεώσει, αν και δεν χρειάζεται για να δεσμευτείτε σοβαρά. Θα σας έλκει μία νέα συνεργασία, ή ένας νέος τρόπος συνύπαρξης στον επαγγελματικό αλλά και στον προσωπικό τομέα. Μην δράσετε παρορμητικά όμως. Οι συνθήκες δεν είναι ευκρινείς και για τον λόγο αυτό, χρειάζεται περισσότερος χρόνος διερεύνησης.

– Προσοχή στις υπογραφές συμβολαίων.  Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για μία τελική απόφαση.

Σκορπιός

+Με ευέλικτες κινήσεις και ιδέες που προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες της εποχής, θα μπορείτε να στηρίξετε τα εισοδήματά σας. Αλλά μην ενθουσιαστείτε, καθώς δεν υπάρχει σταθερότητα. Για τον λόγο αυτό, χρειάζεται να είστε προνοητικοί. Στην ερωτική σας ζωή, θα είστε σε δίλημμα και ίσως σκεφθείτε να ενδιαφερθείτε για περισσότερα από ένα άτομα. Αξιολογείστε εκείνον που αξίζει πραγματικά να είναι πλάι σας, αποφεύγοντας να δώσετε υποσχέσεις που δεν τηρούνται.

-Διατηρείτε την συγκρότησή σας και επικεντρωθείτε πρακτικά σε ό,τι σας συμφέρει και αποδίδει συγκεκριμένα, καθώς υπάρχει η τάση της ανατροπής ή έκπληξης, που θα μειώσει τελικά την χαρά της δημιουργίας ή και μία σημαντική σας απόλαυση. Δεν αποκλείεται διαισθητικά και μόνο, να αντιληφθείτε κάποιον που προσπαθεί να σας ξεγελάσει προβάλλοντας ένα ψεύτικο προφίλ.

Τοξότης

+Ευχάριστη φαίνεται η περίοδος αυτή, θα ασκείτε γοητεία στο περιβάλλον σας και θα μπορείτε να απαιτείτε από τις σχέσεις σας, να ακολουθούν τον δικό σας ρυθμό. Ιδέες πολλές, αλλά όχι σταθερές ή σαφείς, συναισθήματα χαρούμενα, αλλά ευμετάβλητα, θα σας καθιστούν αγαπητούς και προσιτούς. Ο ενθουσιασμός μπορεί να σας οδηγήσει σε πολλές υποσχέσεις όμως και θα φανείτε ανακόλουθοι, αφού δεν θα μπορείτε να ικανοποιήσετε όλους όσους σας εμπιστεύονται. Θα ήταν προτιμότερο να προσγειωθείτε, να ασχοληθείτε με πρακτικά θέματα. Ας δώσετε χρόνο για να ωριμάσει κάθε τι στην ώρα του…

– Αν σας προκύψουν απρόοπτα στην δουλειά σας, είστε σε θέση να τα χειριστείτε, μόνο αν είστε συγκροτημένοι. Με σχεδιασμό, όλα θα προχωρήσουν σωστά. Μην υπερτιμάτε τις καταστάσεις ή τις δυνάμεις σας

Αιγόκερως

-Σκεφθείτε και μεθοδεύστε ό,τι σας ενδιαφέρει, στοχεύοντας στην κορυφή! Μπορείτε και πρέπει να πετύχετε, αν ακολουθήσετε την έμπνευσή σας και την προσωπική σας αίσθηση.  Για ένα καλό αποτέλεσμα, πρέπει να διατηρείτε την εσωτερική σας αισιοδοξία, θετική σκέψη και ιδέες που δεν θα μοιράζεστε εύκολα με άλλους. Έχοντας σαφείς στόχους και μάλιστα δίχως να επιτρέπετε στο συναίσθημα να επικρατήσει και να σας απομακρύνει από αυτούς. Πολλές ιδέες δεν έχουν εκφραστεί ακόμη, είναι σε επίπεδο οραματισμού. Θα τις κρίνετε συν τω χρόνω για να φανεί ποιες μπορούν να υλοποιηθούν.

-Εμπόδιο στην πρόοδο είναι οι πολλές ασχολίες και στόχοι,  και η διάσπαση που θα σας ταλαιπωρήσει αν ενδώσετε σε όλες αυτές. Η ζωή σας θέλει καλύτερο προγραμματισμό και διάκριση.

Υδροχόος

+Ενδιαφέρουσες γνωριμίες θα σας προσφέρουν χαρά και μία αισιόδοξη νότα ζωής. Νέοι άνθρωποι έρχονται και σας δίνουν την ευκαιρία να αισθανθείτε θετικοί,  ίσως με μία υπερβολή. Ανταλλάξτε ιδέες με ανθρώπους που διαθέτουν ελεύθερο πνεύμα και προσδοκούν για το καλύτερο. Μία κατάκτηση θα σας συναρπάσει. Σε ένα σύλλογο ή σωματείο, μπορείτε να φανείτε χρήσιμοι, είτε μέσω της τέχνης σας, είτε μέσω των ιδεών σας.  Στον σύντροφό σας ή στο παιδί σας όμως, θα είστε ίσως όχι πάντα συνεπείς.

– Ανατροπές στο οικείο ή στο κοινωνικό περιβάλλον, φέρνουν εκπλήξεις. Ας είστε συνετοί, με καλό και συνεπή σχεδιασμό σε ό,τι λέτε ή κάνετε.

Ιχθείς

+ Μετά από μία δύσκολη περίοδο με ανασφάλεια και αβεβαιότητα, θα πρέπει η δραστηριότητά σας να αποσκοπεί σε πολύ συγκεκριμένα θέματα που γνωρίζετε να κάνετε καλά. Να βασιστείτε στην βοήθεια ενός ανθρώπου σημαντικού, είτε λόγω οικονομικής ευχέρειας, είτε λόγω ψυχικής δύναμης. Θα φανεί πολύ χρήσιμος. Η προσφορά σας στο κοινωνικό περιβάλλον, συμπληρώνει κάποια κενά του παρελθόντος και επιδίδεστε εκεί με αφοσίωση, ίσως υπερβολική. Επίσης, κάποιες ανατροπές δεν πρέπει να σας ταράζουν, καθώς θα σας προσγειώσουν και θα γίνετε περισσότερο χρήσιμοι στο περιβάλλον σας.

– Ενδεχομένως έχετε ανάγκη από μία ανανέωση ή να γευτείτε την αίσθηση της ελευθερίας, αλλά δεν θα είναι ό,τι καλύτερο αυτή την εποχή. Μην δίνετε λαβή για σχόλια στον χώρο της καριέρας και αποφύγετε τις δεσμεύσεις που δεν θα υλοποιήσετε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;