SpaceX: Θα εκτοξεύσει σκάφος του αμερικανικού στρατού για απόρρητα πειράματα
Η Διαστημική Δύναμη των ΗΠΑ έδωσε, ωστόσο, μερικές λεπτομέρειες σχετικά με τους στόχους αυτής της μη επανδρωμένης αποστολής

Πύραυλος Falcon Heavy της SpaceX θα εκτοξεύσει απόψε ένα διαστημικό σκάφος του αμερικανικού στρατού με σκοπό, μεταξύ άλλων, την πραγματοποίηση απόρρητων πειραμάτων. Πρόκειται για το ρομποτικό διαστημόπλοιο X-37B το οποίο θα απογειωθεί μαζί με τον τεράστιο πύραυλο της εταιρείας από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα.

Το X-37B είναι ένα επαναχρησιμοποιούμενο σκάφος που μοιάζει με μικρογραφία διαστημικού λεωφορείου της NASA. Σήμερα, θα διεξάγει την έβδομη πειραματική του αποστολή στο διάστημα. 

Πολλές από τις εργασίες του X-37B στο διάστημα είναι απόρρητες, αλλά η Διαστημική Δύναμη των ΗΠΑ έδωσε μερικές λεπτομέρειες σχετικά με τους στόχους αυτής της μη επανδρωμένης αποστολής.

«Το διαστημικό αεροπλάνο δίνει τη δυνατότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες να διεξάγουν πειράματα για να κατανοήσουν καλύτερα πώς μπορούν να βελτιώσουν τις τρέχουσες και επερχόμενες διαστημικές επιχειρήσεις», σύμφωνα με δήλωση του στρατηγού Τσανς Σάλτζμαν, επικεφαλής των επιχειρήσεων της Διαστημικής Δύναμης των ΗΠΑ.

Μεταξύ των ερευνών που θα πραγματοποιηθούν στο σκάφος θα είναι και ένα πείραμα της NASA που αποσκοπεί στην εξεύρεση τρόπων για τη συντήρηση των αστροναυτών σε μελλοντικές αποστολές στο βαθύ διάστημα. Το πείραμα ονομάζεται «Seeds-2» και θα «εκθέσει σπόρους φυτών στο σκληρό περιβάλλον ακτινοβολίας των διαστημικών πτήσεων μεγάλης διάρκειας».

Τα πειράματα περιλαμβάνουν επίσης «τη λειτουργία του επαναχρησιμοποιήσιμου διαστημοπλοίου σε νέες τροχιές και τη διερεύνηση των επιδράσεων της ακτινοβολίας στα υλικά που παρέχει η NASA», ανέφερε η Διαστημική Δύναμη των ΗΠΑ. Σχετικά με τις «νέες τροχιές», ο αμερικανικός στρατός πιθανότατα αναφέρεται στο ότι το X-37B θα κατευθυνθεί πολύ βαθύτερα στο διάστημα σε σύγκριση με τις προηγούμενες αποστολές. 

Με πληροφορίες από CNN

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;