Google: Οι κορυφαίες αναζητήσεις για το 2023 - Τι ψάξαμε περισσότερο φέτος
Google: Τα πρόσωπα, τα pop φαινόμενα και οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις για το 2023.

Στιγμές της pop κουλτούρας, θάνατοι διάσημων προσώπων και η ειδησεογραφία με παγκόσμιο αντίκτυπο ήταν ανάμεσα στις κορυφαίες αναζητήσεις της μηχανής αναζήτησης της Google για το 2023.

Η Google δημοσίευσε σήμερα το «Year in Search» (Το έτος μέσα από τις αναζητήσεις) το οποίο αποτυπώνει τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις των χρηστών του διαδικτύου μέσα στο έτος που φτάνει στο τέλος του. Στην κορυφή των αναζητήσεων για ειδησεογραφία -όπως ήταν αναμενόμενο- βρέθηκε ο πόλεμος στο Ισραήλ, ενώ ακολουθούν η εξαφάνιση του υποβρυχίου Titan τον Ιούνιο και οι καταστροφικοί σεισμοί του Φεβρουαρίου σε Τουρκία και Συρία.

Google

Το πιο δημοφιλές πρόσωπο της Google για το 2023 ήταν ο Νταμάρ Χάμλιν, ο αθλητής του NFL ο οποίος είχε καταρρεύσει στη διάρκεια ενός αγώνα στις αρχές Ιανουαρίου. Ο Χάμλιν επέστρεψε μέσα στη χρονιά στα γήπεδα. Στη λίστα με τα πιο δημοφιλή πρόσωπα για το 2023 περιλαμβάνονται ο Τζέρεμι Ρένερ, ο οποίος κόντεψε να χάσει τη ζωή του από χιονοστιβάδα στις αρχές του έτους, ο Μάθιου Πέρι και η Τίνα Τέρνερ. Δύο φιγούρες της pop κουλτούρας που άφησαν το στίγμα τους και έφυγαν από τη ζωή μέσα στο 2023. Παράλληλα, βλέπουμε και τον Τράβις Κέλσι τη νέα σχέση της Taylor Swift να ολοκληρώνει την πεντάδα των δημοφιλών προσώπων για το 2023.

Google

Όσον αφορά τον κόσμο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, στις αναζητήσεις της Google κυριάρχησε η ταινία «Barbie», με το άλλο μισό του «Barbenheimer» να ακολουθεί. Πολύ ψηλά στις αναζητήσεις της Google για το 2023 βρέθηκαν και οι σειρές «The Last of Us», «Wednesday» και «Ginny and Georgia».

Google          Google

Στα αθλητικά ήρθε πρώτη στις αναζητήσεις η ομάδα Inter Miami CF, η οποία αποτελεί το νέο «σπίτι» του Αργεντινού Λιονέλ Μέσι.

Παράλληλα, πολλοί ήταν οι χρήστες που αναζήτησαν απαντήσεις σε ερωτήσεις όπως «γιατί τα εισιτήρια για τις συναυλίες της Taylor Swift είναι τόσο ακριβά». Πρώτη στις αναζητήσεις με ορισμούς της αργκό τερμάτισε η λέξη «rizz», η οποία πρόσφατα ονομάστηκε λέξη της χρονιάς στην Οξφόρδη.

Με πληροφορίες από AFP

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;