Ανδρουλάκης για οπαδική βία: Να πάρουμε τις αποφάσεις που έλαβαν και άλλα ευρωπαϊκά κράτη
Ανδρουλάκης: «Μετά τη δολοφονία του Άλκη, τη δολοφονία του Μιχάλη, ακούσαμε λόγια περί αυστηροποίησης των ποινών, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους ιδιοκτήτες μεγάλων ποδοσφαιρικών σωματείων, αλλά τα πράγματα συνεχίζουν να είναι τραγικά»

Στην οπαδική βία, με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια σε αγώνα βόλεϊ και τον σοβαρό τραυματισμό 31χρονου αστυνομικού, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, τονίζοντας πως περιμένει από τον πρωθυπουργό «να πάρει επιτέλους τις αποφάσεις που έλαβαν και άλλα ευρωπαϊκά κράτη και αντιμετώπισαν την οπαδική βία, η οποία δυστυχώς απαξιώνει τον αθλητισμό».

Προσερχόμενος σε συνάντηση με παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλίας, ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε πως «μετά τη δολοφονία του Άλκη, τη δολοφονία του Μιχάλη, ακούσαμε λόγια περί αυστηροποίησης των ποινών, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους ιδιοκτήτες μεγάλων ποδοσφαιρικών σωματείων, αλλά τα πράγματα συνεχίζουν να είναι τραγικά».

Αναφερόμενος στο οδοιπορικό που πραγματοποιούν βουλευτές και στελέχη του κόμματος στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Θεσσαλίας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως «έγινε μια ολοκληρωμένη αυτοψία για το τι έχει γίνει και κυρίως για το τι δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί».

«Έχω προτείνει τη δημιουργία task force για την Θεσσαλία»

Όπως ανέφερε, η Θεσσαλία δεν μπορεί να οδηγηθεί σε μία κατάσταση βραχυπρόθεσμης συζήτησης και μακροχρόνιας στασιμότητας. «Εδώ είναι η παραγωγική καρδιά της Ελλάδας. Θα κινδυνεύσουμε δημογραφικά αν απογοητεύσουμε τις νεότερες γενιές να μείνουν στον τόπο τους, να δημιουργήσουν και να κάνουν τις οικογένειές τους», πρόσθεσε.

Παράλληλα, έκανε λόγο για την ανάγκη υλοποίησης ενός σχεδίου αναβάθμισης της παραγωγικής βάσης, «που θα συμβάλλει ώστε να έχει μια νέα προοπτική η Θεσσαλία».

Εμείς δεν λέμε μεγάλα λόγια. Προσπαθούμε να ακούσουμε και να συνθέσουμε. Και αυτό το οποίο έχω προτείνει στον πρωθυπουργό -και μου είπε ότι το έχει κάνει ήδη αλλά από ό,τι μαθαίνω μάλλον το έχει κάνει μόνο στη δική του σκέψη- είναι μια task force στην οποία θα συμμετέχει και ο ίδιος, οι αρμόδιοι υπουργοί, άνθρωποι από την κοινωνία των πολιτών, επιμελητήρια, η αυτοδιοίκηση και η οποία θα συνεδριάζει συχνά, θα καταγράφει τα προβλήματα, αλλά θα έχει και αποφασιστικό χαρακτήρα», είπε.

Περιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να δημιουργηθεί αυτή η task force, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε πως «πρέπει άμεσα να συμβεί στα πρότυπα των Ολυμπιακών Αγώνων, ώστε να καταφέρουμε το γρηγορότερο δυνατό να εκπονηθεί αυτό το σχέδιο. Διότι ακούμε για την ενιαία διαχείριση των υδάτων, που προφανέστατα πρέπει να γίνει, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα και κυρίως ως προς τον κεντρικό σχεδιασμό αναπτυξιακής ανασυγκρότησης και ενίσχυσης των υποδομών, βάσει και των κλιματικών συνθηκών που θα επικρατούν όχι μόνο τα επόμενα χρόνια, αλλά τις επόμενες δεκαετίες».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;