Μητσοτάκης: Οργή για τα επεισόδια στο Ρέντη - «Εγκληματική επίθεση στην αστυνομία»
Μητσοτάκης: «Θέλω να εκφράσω την οργή μου για το συμβάν αυτό και να σας διαβεβαιώσω ότι όσο δύσκολη κι αν είναι η καταπολέμηση της λεγόμενης οπαδικής βίας, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα για να νικήσουμε σε αυτήν την μάχη»

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσα από την εβδομαδιαία ανασκόπησή του στο Facebook, εξέφρασε την οργή του για τα επεισόδια στου Ρέντη, κατά τα οποία τραυματίστηκε σοβαρά ο 31χρονος αστυνομικός. Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «εγκληματική επίθεση» στην αστυνομία και τόνισε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει και θα «νικήσει» τη μάχη για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας.

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε πως τη Δευτέρα (11/12) θα ανακοινωθούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας και έγραψε:

«Θέλω να κάνω μια αναφορά στην εγκληματική επίθεση που δέχτηκε η αστυνομία κατά τη διάρκεια αγώνα βόλεϊ, η οποία είχε ως συνέπεια τον τραγικό τραυματισμό ενός αστυνομικού.

Θέλω να εκφράσω την οργή μου για το συμβάν αυτό και να σας διαβεβαιώσω ότι όσο δύσκολη κι αν είναι η καταπολέμηση της λεγόμενης οπαδικής βίας, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα για να νικήσουμε σε αυτήν την μάχη. Όσο ψηλά κι αν βρίσκονται αυτοί που την υποκινούν ή έστω την ανέχονται»

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπλήρωσε:

«Το οφείλουμε στον αστυνομικό που παλεύει για τη ζωή του, αλλά και στον Άλκη, στον Μιχάλη, και σε όλα τα θύματα της οπαδικής βίας. Το οφείλουμε στα νέα παιδιά που θέλουν έναν υγιή αθλητισμό, το οφείλουμε στην κοινωνία. Να πούμε μαζί μια προσευχή.

Οι αστυνομικοί άλλωστε είναι παιδιά μας και διακινδυνεύουν τη ζωή τους καθημερινά για την ασφάλεια όλων μας»

Κυριάκος Μητσοτάκης: Άλμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου αναφέρθηκε και στην επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς και την υπογραφή της Διακήρυξης Φιλίας και Καλής Γειτονίας Ελλάδας – Τουρκίας. Όπως έγραψε:

«Πρόκειται για ένα πραγματικό άλμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ειδικά αν σκεφτούμε το οξυμένο κλίμα των προηγουμένων ετών, και δικαιώνει την επιλογή μας να διατηρούμε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας σε κάθε επίπεδο, επιδιώκοντας με σύνεση αλλά και αποφασιστικότητα (και χωρίς αυταπάτες) να συνυπάρχουμε με τους γείτονές μας στη βάση όσων μας ενώνουν»

Παράλληλα, έκανε λόγο για νέα σελίδα των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες και αναφέρθηκε στις 15 διακηρύξεις, συμφωνίες και μνημόνια συνεργασίας που υπέγραψαν οι δύο πλευρές. Στην ανασκόπηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταξύ άλλων έκανε αναφορά και στα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, σημειώνοντας ότι όλες οι επιχειρήσεις, πρωτίστως οι μεγαλύτερες:

«Πρέπει να καταλάβουν ότι είναι ζήτημα κοινωνικής ευθύνης να συμβάλλουν για να μπορέσουν όλοι οι συμπολίτες μας να κάνουν γιορτές»

Όσον αφορά το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, εξέφρασε τη χαρά του γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε 51 άρθρα και το ΠΑΣΟΚ 57. Όπως σχολίασε:

«Ακατανόητο γιατί δεν στήριξαν τις περαιτέρω βελτιώσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεισε την ανασκόπησή του κάνοντας αναφορά στην απονομή του Νόμπελ Λογοτεχνίας στον Γιώργο Σεφέρη, σαν σήμερα πριν από έξι δεκαετίες. Ο πρωθυπουργός έγραψε:

«Θα κλείσω με τα λόγια του Γιώργου Σεφέρη από τη μνημειώδη ομιλία του στην τελετή απονομής του Νόμπελ Λογοτεχνίας από τη Σουηδική Ακαδημία, σαν σήμερα 10 Δεκεμβρίου πριν από 60 χρόνια. “Σ᾿αυτό τον κόσμο, που ολοένα στενεύει, ὁ καθένας μας χρειάζεται όλους τους άλλους. Πρέπει ν᾿ αναζητήσουμε τον άνθρωπο, όπου και να βρίσκεται”»

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;