Σοκαριστικά βίντεο από το Ρέντη: Αστυνομικοί κλωτσάνε φιλάθλους και απειλούν πατεράδες με παιδιά
Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού καταγγέλλουν τη συμπεριφορά των ΜΑΤ.

Σκηνές far west εκτυλίχθηκαν έξω από το κλειστό γήπεδο του ερασιτέχνη Ολυμπιακού, στο Ρέντη, μετά τη διακοπή του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Έξω από το γήπεδο σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα σε μερικούς οπαδούς των ερυθρόλευκων και τις δυνάμεις της αστυνομίας.

Με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ οι αστυνομικοί έκλεισαν μέσα στο γήπεδο και μετά προσήγαγαν πάνω από 420 φιλάθλους του Ολυμπιακού!

Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες δημοσιογράφων και φιλάθλων η συμπεριφορά των ΜΑΤ ήταν επικίνδυνη, καθώς πέρα από τα δακρυγόνο που πέρασαν μέσα στο γήπεδο, σημειώθηκαν σκηνές βίας.

Από τα επεισόδια που προηγήθηκαν τραυματίστηκε σοβαρά στον μηρό ένας άνδρας των ΜΑΤ, οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, καθώς δέχτηκε φωτοβολίδα ευθείας βολής.

Κάποια βίντεο που κυκλοφόρησαν δείχνουν για ποιον λόγο οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού διαμαρτύρονται για τη βίαιη συμπεριφοράς της αστυνομίας εναντίον τους.

Όλα αυτά λίγες ημέρες μετά τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου, όπου αρκετοί φίλαθλοι του Ολυμπιακού με τα παιδιά τους καταγγέλλουν πως έκλεισαν τις πόρτες τους γηπέδου, τους εγκλώβισαν μέσα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να απομακρυνθούν από τα δακρυγόνα και να κινδυνεύσουν.

Στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε έναν άνδρα από τις δυνάμεις των ΜΑΤ να λέει απειλητικά σε έναν φίλαθλο του Ολυμπιακού: «Θα γ@μηθείς κι εσύ και το παιδί σου».

Στο παρακάτω βίντεο την ώρα της προσαγωγής φιλάθλων του Ολυμπιακού στην κλούβα, ένας άνδρας των ΜΑΤ κλωτσάει με δύναμη έναν οπαδό του Ολυμπιακού.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει πως υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις πως ανάμεσα στους προσαχθέντες βρίσκεται αυτός που έριξε τη φωτοβολίδα, η οποία τραυμάτισε στον αστυνομικό.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρει:

«Σχετικά με τη δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικών της ΥΑΤ που σημειώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, 7 Δεκεμβρίου 2023, έξω από το κλειστό γήπεδο “Μελίνα Μερκούρη” στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη και ενώ ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για το Λιγκ Καπ, ανακοινώνεται ότι:

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, χούλιγκανς εξήλθαν από το γήπεδο και κινήθηκαν απειλητικά κατά αστυνομικών, εκσφενδονίζοντας αντικείμενα, πέτρες, ενώ πραγματοποίησαν ευθεία βολή ναυτικών φωτοβολίδων, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού της ΥΑΤ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Από τις εξέδρες του γηπέδου, όπου επανήλθαν τα άτομα αυτά μετά την επίθεση, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 400 προσαγωγές ατόμων, τα οποία οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Μεταγωγών Αττικής. Στα άτομα αυτά πραγματοποιείται πλήρης εξακρίβωση στοιχείων, λήψη μαρτυρικών καταθέσεων, καθώς και λήψη δειγμάτων με σκοπό την ανίχνευση πυρίτιδας.

Η ανωτέρω διαδικασία τελεί υπό την εποπτεία εισαγγελικών Αρχών, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα και ακολουθείται, καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής οι εισαγγελικές Αρχές θα αποφασίσουν την περαιτέρω δικονομική διαχείριση των προσαγόμενων.

Μέχρι στιγμής από τον χώρο του γηπέδου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρουχισμός (μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες τύπου full face), υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενος σουγιάς, υπολείμματα από καμένα ρούχα, κροτίδες και φωτοβολίδες.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής».

Πηγή φωτογραφιών: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;