Δήμαρχος Αράχωβας: «Δεν με ενδιαφέρει το #cancelArachova»
«Έχουμε ντοκουμέντα», λέει ο δήμαρχος Αράχωβας για την κακοποίηση και τον βασανισμό του σκύλου (BINTEO)

Ο δήμαρχος Διστόμου – Αράχωβας Γιάννης Σταθάς μίλησε για το περιστατικό άγριας κακοποίησης σκύλου που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.

«Όσον αφορά στο #cancelArachova ούτε που μας ενδιαφέρει αν θα έρθει κάποιος στη Αράχωβα ή όχι, μας ενδιαφέρει η ασφάλειά μας. Καθόλου δεν με ενδιαφέρει αν θα έρθει κάποιος στην Αράχωβα αυτή τη στιγμή για διακοπές, με ενδιαφέρει η ασφάλειά μας» ανέφερε μεταξύ άλλων στο Mega.

Η υπόθεση πλέον περνά στα έμπειρα στελέχη της Ασφάλειας Αττικής και μάλιστα του τμήματος Ανθρωποκτονιών αν και πρόκειται για θάνατο ζώου. Επίσης, οι έρευνες ξεκινούν από την αρχή γεγονός που δείχνει ότι η υπόθεση αντιμετωπίζεται ως ιδιαιτέρως σοβαρή λόγω και των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει και των επιπτώσεων στην τοπική κοινωνία της Αράχωβας.

«Τα εν λόγω ντοκουμέντα είναι από κάμερες, και ζήτησα να στείλουν πιο εξειδικευμένους ανθρώπους γιατί στο τμήμα μας υπάρχει υποστελέχωση και δεν υπάρχει και η αντίστοιχη γνώση για τη διαχείριση του περιστατικού. Όσον αφορά στο #cancelArachova ούτε που μας ενδιαφέρει αν θα έρθει κάποιος στη Αράχωβα ή όχι, μας ενδιαφέρει η ασφάλειά μας. Καθόλου δεν με ενδιαφέρει αν θα έρθει κάποιος στην Αράχωβα αυτή τη στιγμή για διακοπές, με ενδιαφέρει η ασφάλειά μας. Υπήρξε ανθρωποφαγία στην υπόθεση.  Η νόμιμη γνωμάτευση είναι του ιδιοκτήτη. Αυτή που πρέπει να μιλήσει είναι η αστυνομία» επισήμανε ο δήμαρχος.

 

 

 

 

«Φυσικά και υπάρχουν ντοκουμέντα που έχουν δοθεί στην ΕΛ.ΑΣ και τα επεξεργάζονται. Για να φύγει και αυτή η σκιά ότι κρύβουμε πράγματα. Έκανα χαρτί για να μας απαντήσει η αστυνομία για την πορεία των ερευνών και η εισαγγελία αν κάποιος δημότης έχει αρνηθεί να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία. Κανένας δεν έχει αρνηθεί. Όταν το πρωτοακούσαμε σοκαριστήκαμε. Τα παιδιά μας πήγαιναν στα φροντιστήρια μόνα τους, τώρα πηγαίνουν με συνοδεία των γονιών. Έχει αλλάξει η ζωή μας εδώ πέρα. Ο φονιάς μπορεί να είναι δίπλα μας. όταν έγινε το σκηνικό αυτό, το σαββατοκύριακο εκείνο είχαμε και 10.000 επισκέπτες στην Αράχωβα. Μπορεί να είναι ντόπιος ή ξένος. Θέλουμε να βρεθεί άμεσα γιατί έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο που δεν είναι φυσιολογικές», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, το μεσημέρι της Πέμπτης, ο κηδεμόνας του Όλιβερ κλήθηκε για συμπληρωματική κατάθεση στο αστυνομικό τμήμα που χειρίζεται την υπόθεση, καθώς προέκυψαν στοιχεία για τα οποία κρίθηκε σκόπιμο να δώσει διευκρινίσεις.

Ο λόγος που έχει κληθεί για συμπληρωματική κατάθεση ο κηδεμόνας του σκύλου, είναι γιατί οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει βίντεο από την περιοχή, στα οποία φαίνεται ότι ο Όλιβερ κυκλοφορεί μόνος του και ελεύθερος και στις 24-25-26 Νοεμβρίου, γεγονός το οποίο έρχεται σε αντιπαράθεση με τα όσα τους είχε δηλώσει ο ίδιος.

Οι αστυνομικοί έχουν ζητήσει τόσο από τον κηδεμόνα, όσο και από γείτονες της περιοχής, να καταθέσουν εγγράφως και ενόρκως, εάν υπήρχαν ποτέ κάμερες στα σπίτια τους ή όχι.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;