«The Marvels»: Είναι και επίσημα η ταινία του MCU με τις χαμηλότερες εισπράξεις στην ιστορία του franchise
Το «The Marvels» ολοκληρώνει την πορεία του στις κινηματογραφικές αίθουσες σημειώνοντας ένα αρνητικό ρεκόρ για το MCU.

Το «The Marvels» δεν κατάφερε να πείσει τους θεατές και η πορεία του στο παγκόσμιο box office είναι η χειρότερη που έχει δει ποτέ το MCU. Το υπερηρωικό σίκουελ έχει, πλέον, επίσημα τις πιο χαμηλές εισπράξεις στην ιστορία του Κινηματογραφικού Σύμπαντος της Marvel.

Μετά από τέσσερις εβδομάδες στις κινηματογραφικές αίθουσες, η ταινία με πρωταγωνίστρια την Brie Larson έχει συγκεντρώσει μόλις 80 εκατομμύρια δολάρια στη Βόρεια Αμερική και 197 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Τη χρονική περίοδο που έχει κυκλοφορήσει η ταινία, θα έπρεπε να υπήρχε αισιοδοξία ότι η προσέλευση του κοινού θα μπορούσε να ανακάμψει κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Ωστόσο, αυτό φαίνεται να μην είναι κάτι που περιμένει η Disney. Μάλιστα, το στούντιο έγραψε την Κυριακή σε ένα σημείωμα προς τον Τύπο:

«Με το box office του «The Marvels» να φτάνει στο τέλος του, θα σταματήσουμε να ενημερώνουμε το Σαββατοκύριακο για τα διεθνή/παγκόσμια έσοδα του τίτλου αυτού»

Η ταινία θα συνεχίσει να παίζεται στις κινηματογραφικές αίθουσες, ενώ η προβολή της ταινίας προϋπολογισμού 220 εκατομμυρίων δολαρίων αναμένεται να διαρκέσει μέχρι την Πρωτοχρονιά. Το σημείωμα αυτό από τη Disney σηματοδοτεί ότι το «The Marvels» δεν αναμένεται να αποφέρει σημαντικά έσοδα στο box office κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου Δεκεμβρίου. Το Σαββατοκύριακο, η ταινία έπεσε στην 11η θέση στο τσαρτ του box office με μόλις 2,4 εκατομμύρια δολάρια στην τέταρτη εβδομάδα κυκλοφορία της.

Το «The Marvels» έκανε πρεμιέρα στις 10 Νοεμβρίου με 46 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις στις ΗΠΑ. Αυτό ήταν και το χειρότερο ντεμπούτο για ταινία του MCU. Από εκεί και πέρα, τα πράγματα έγιναν χειρότερα. Οι πωλήσεις εισιτηρίων σημείωσαν πτώση κατά 78% τη δεύτερη εβδομάδα προβολής και αυτό ήταν ακόμα ένα ρεκόρ- η μεγαλύτερη πτώση ταινίας του MCU στο δεύτερο Σαββατοκύριακο κυκλοφορίας. Τώρα, καθώς η ταινία πλησιάζει προς το τέλος της προβολής της στις αίθουσες, τα έσοδα από τα εισιτήρια δε θα ξεπεράσουν αυτά του «The Incredible Hulk» του 2008 -είχε ολοκληρώσει την πορεία του με 264 εκατομμύρια δολάρια- το οποίο ήταν η ταινία του MCU με τις χαμηλότερες εισπράξεις μέχρι την κυκλοφορία της ταινίας της Nia DaCosta.

Μία τέτοια πορεία είναι κάτι μη αναμενόμενο από το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel καθώς είναι το πιο επιτυχημένο εμπορικά κινηματογραφικό franchise όλων των εποχών, με 29,8 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως από 33 ταινίες. Παράλληλα, οι φανς του MCU έχουν πάει στις κινηματογραφικές αίθουσες για λιγότερο αγαπημένες συμμετοχές. Το «Ant-Man and the Wasp: Qunatumania» του Φεβρουαρίου κατάφερε να αποφέρει 214 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ και 476 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, παρόλο που η ταινία είχε χειρότερες κριτικές από το «The Marvels».

Επίσης, η ταινία είναι ταινία του MCU που δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια δολάρια στο box office στις ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι ολόκληρη η πορεία του σίκουελ στην μεγάλη οθόνη δεν πλησίασε το εναρκτήριο Σαββατοκύριακο του προκατόχου του, του «Captain Marvel» του 2019 που έκανε ντεμπούτο με 153 εκατομμύρια δολάρια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Disney, Bob Iger, αναφέρθηκε στην κακή απόδοση της ταινίας στις ταινίες, υποδηλώνοντας ότι οι περιορισμοί παραγωγής που σχετίζονται με την πανδημία κατέληξαν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στο τελικό αποτέλεσμα. Όπως είπε πρόσφατα:

«Το «The Marvels» γυρίστηκε κατά τη διάρκεια της COVID. Δεν υπήρχε τόση επίβλεψη στο πλατό, να το πω έτσι, όπου έχουμε στελέχη [που] κοιτάζουν πραγματικά τι γίνεται μέρα με τη μέρα»

Αναλυτές του box office δεν πιστεύουν ότι η κούραση σε ό,τι σχετίζεται με υπερήρωες είναι αυτό που επηρεάζει το κοινό καθώς το «Guardians of the Galaxy Vol. 3» συγκέντρωσε 845 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως και ήταν μία μεγάλη επιτυχία το καλοκαίρι. Παράλληλα, το «Deadpool 3», με πρωταγωνιστές τους Ryan Reynolds και Hugh Jackman, αναμένεται να κάνει επιτυχία το 2024. Ωστόσο, η πορεία του «The Marvels» είναι η πιο ξεκάθαρη ένδειξη ότι οι θαυμαστές των κόμικ δεν θα κάνουν το ταξίδι τους στους κινηματογράφους μόνο και μόνο επειδή το λογότυπο της Marvel εμφανίζεται μπροστά από μια ταινία.

Η Disney έχει ακόμα αρκετές ταινίες του MCU στα σκαριά, ωστόσο μπορεί να χρειαστεί να επαναπροσδιορίσει το μέλλον των ισχυρότερων ηρώων της Γης. Το στούντιο πρόσφατα ανέβαλε τις πρεμιέρες των «Captain America: A Brave New World», «Thunderbolts» και «Blade» για το 2025 λόγω καθυστερήσεων στην παραγωγή που σχετίζονται με την απεργία των ηθοποιών του Hollywood. Αυτό αφήνει το «Deadpool 3» ως τη μοναδική ταινία της Marvel που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2024. Ας ελπίσουμε ότι το «Merc with a Mouth» μπορεί να σώσει την ημέρα και κατ’ επέκταση το MCU.

Με πληροφορίες από Variety

Δες επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
0 - 0
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
0 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;