Susan Sarandon: «Φριχτό λάθος» η δήλωση για τους Εβραίους - Η ανάρτηση της ηθοποιού
Η δημόσια συγγνώμη της Susan Sarandon μετά τις δηλώσεις για τους Εβραίους σε διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης.

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε δήλωση της Susan Sarandon σε εκδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης για τους Εβραίους και τον τερματισμό της συνεργασίας της με μεγάλο πρακτορείο του Hollywood, η ηθοποιός προχώρησε σε μία ανάρτηση μέσα από την οποία ζητάει συγγνώμη.

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, η γνωστή ηθοποιός είχε λάβει μέρος σε συγκέντρωση υπέρ των Παλαιστινίων. Σε αυτή της ζήτησαν να μιλήσει και η ίδια είπε μεταξύ άλλων:

«Πολλοί άνθρωποι φοβούνται αυτή την περίοδο επειδή είναι Εβραίοι και παίρνουν μια γεύση από το πώς είναι να είσαι Μουσουλμάνος σε αυτή τη χώρα»

Μετά από λίγα 24ωρα, το πρακτορείο UTA, το οποίο εκπροσωπούσε την ηθοποιό από το 2014, διέκοψε τη συνεργασία μαζί της, ενώ η δήλωσή της προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις.

Τώρα, μέσα από μία ανάρτησή της στο Instagram, η Susan Sarandon χαρακτήρισε «φριχτό λάθος» αυτή την ατάκα της και ζήτησε συγγνώμη. Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός μίλησε και για την παρουσία της στη συγκέντρωση και σημείωσε πως συμμετείχε σε αυτή επειδή ήθελε να αναδείξει την επείγουσα ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα και να κάνει μια έκκληση για κατάπαυση του πυρός.

Στην ανάρτησή της, η Susan Sarandon έγραψε:

«Δεν σχεδίαζα να μιλήσω, αλλά με κάλεσαν στη σκηνή να πω λίγα λόγια. Σκοπεύοντας να εκφράσω την ανησυχία μου για την αύξηση των εγκλημάτων μίσους, είπα ότι οι Αμερικανοί Εβραίοι, ως οι στόχοι του αυξανόμενου αντισημιτικού μίσους, “παίρνουν μία γεύση του πώς είναι να είσαι μουσουλμάνος σε αυτή τη χώρα”. Αυτή η διατύπωση ήταν ένα φριχτό λάθος, καθώς υπονοεί ότι μέχρι πρόσφατα οι Εβραίοι δεν γνώριζαν από διώξεις, ενώ η αλήθεια είναι το αντίθετο.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, από τους αιώνες καταπίεσης και γενοκτονίας στην Ευρώπη, έως τους πυροβολισμούς στο Tree of Life στο Πίτσμπουργκ (σ.σ. συναγωγή που δέχθηκε επίθεση το 2018), οι Εβραίοι γνωρίζουν εδώ και καιρό από διακρίσεις και θρησκευτική βία, που συνεχίζονται έως σήμερα»

Η Susan Sarandon τόνισε πως λυπάται βαθιά επειδή:

«Υποβάθμισα αυτή την πραγματικότητα και πλήγωσα ανθρώπους με αυτό το σχόλιο. Ήθελα να δείξω αλληλεγγύη στη μάχη ενάντια σε κάθε μορφή μισαλλοδοξίας και ζητώ συγγνώμη που απέτυχα να το κάνω»

Καταλήγοντας, η ηθοποιός έγραψε ότι θα παραμείνει αφοσιωμένη στην ειρήνη, την αλήθεια, τη δικαιοσύνη και τη συμπόνοια για όλους τους ανθρώπους. Όπως έγραψε στην ανάρτησή της:

«Ελπίζω ότι μπορούμε να συναντηθούμε με αγάπη και προθυμία για διάλογο, ιδιαίτερα με εκείνους με τους οποίους διαφωνούμε»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Susan Sarandon (@susansarandon)

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;