Ιερουσαλήμ: Αιματηρή επίθεση με δύο νεκρούς και επτά τραυματίες
Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι επτά τραυματίστηκαν από επίθεση ενόπλων σε στάση λεωφορείου στην Ιερουσαλήμ, το πρωί της Πέμπτης

Μία 24χρονη και ένας 70χρονος είναι τα θύματα της επίθεσης ενόπλων σε στάση λεωφορείου στην Ιερουσαλήμ το πρωί της Πέμπτης. Αλλοι επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι οι «δύο βαριά οπλισμένοι» δράστες εξουδετερώθηκαν, χωρίς να δώσει στοιχεία σχετικά με την ταυτότητά τους.

Πρεσβευτής των ΗΠΑ: Καταδικάζουμε την τρομοκρατική επίθεση

«Αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση στην Ιερουσαλήμ σήμερα το πρωί. Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή την ωμή βία», δήλωσε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Ισραήλ Τζακ Λιου.

Η αστυνομία του Ισραήλ είχε γνωστοποιήσει λίγη ώρα νωρίτερα ότι οι δύο ύποπτοι ως δράστες της επίθεσης «εξουδετερώθηκαν επί τόπου».

«Δύο τρομοκράτες που έφτασαν στο σημείο με οπλισμένο όχημα άνοιξαν πυρ εναντίον αμάχων σε στάση λεωφορείου και εξουδετερώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας και πολίτη που βρισκόταν κοντά», ανέφερε η ισραηλινή αστυνομία.

«Ημουν στο σπίτι όταν άκουσα τους πυροβολισμούς και αμέσως πήγα στο σημείο. Είδα πολλά θύματα, κάποιοι ήταν πεσμένοι και άλλοι περπατούσαν», δήλωσε ο Μοσέ Χεμέντ, εργαζόμενος στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης του Ισραήλ.

Ασθενοφόρα και οχήματα της αστυνομίας έφτασαν επίσης στο σημείο της επίθεσης, η οποία σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της πρωινής ώρας αιχμής σε μία από τις εισόδους της πόλης.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης του Ισραήλ ανακοίνωσαν λίγη ώρα μετά την αιματηρή επίθεση πως πέντε από τους τραυματίες ήταν σε σοβαρή κατάσταση, ένας είναι σε μέτρια και δύο υπέστησαν ελαφρά τραύματα.

Πηγή: Reuters

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;