CPJ: 53 δημοσιογράφοι έχουν χάσει τη ζωή τους στη σύγκρουση Ισραήλ – Χαμάς
Η επιτροπή ερευνά επίσης πολυάριθμες ανεπιβεβαίωτες αναφορές για άλλους δημοσιογράφους που έχασαν τη ζωή τους, αγνοούνται, κρατούνται ή έχουν υποστεί τραυματισμό.

Ο αριθμός των δημοσιογράφων που έχουν σκοτωθεί στη σύγκρουση Ισραήλ – Χαμάς από τις 7 Οκτωβρίου έχει αυξηθεί σε τουλάχιστον 53, σύμφωνα με την Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων (CPJ).

Οπως ανακοινώθηκε, η επιτροπή ερευνά επίσης πολυάριθμες ανεπιβεβαίωτες αναφορές για άλλους δημοσιογράφους που έχασαν τη ζωή τους, αγνοούνται, κρατούνται ή έχουν υποστεί τραυματισμό.

Την Τρίτη η δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού Αλ Μαγιαντίν, Φάρα Ομάρ και ο εικονολήπτης Ραμπίχ Αλ Μαμαρί σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα στον νότιο Λίβανο.

Ισραήλ: «Περιοχή εχθροπραξιών»

«Πρόκειται για περιοχή με ενεργές εχθροπραξίες, όπου σημειώνονται ανταλλαγές πυρών. Η παρουσία στην περιοχή είναι επικίνδυνη», ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός σχετικά με το περιστατικό.

Το τηλεοπτικό κανάλι κατηγόρησε το Ισραήλ ότι στοχεύει σκόπιμα τους εργαζομένους του.

Η CPJ ανέφερε ότι στους δημοσιογράφους που έχουν χάσει τη ζωή τους στη διάρκεια της σύγκρουσης περιλαμβάνονται 46 Παλαιστίνιοι, τέσσερις Ισραηλινοί δημοσιογράφοι και τρεις δημοσιογράφοι από τον Λίβανο.

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;