Γερμανία: Σύλληψη 18χρονου αντισημίτη που απειλούσε με δολοφονίες
Στο διαμέρισμα του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όπλα και πυρομαχικά

Η αστυνομία στη Γερμανία συνέλαβε έναν 18χρονο με την υποψία ότι σχεδίαζε επιθέσεις, αφού απείλησε να σκοτώσει ανθρώπους σε διαδικτυακές του αναρτήσεις και δημοσίευσε αντισημιτικό περιεχόμενο.

Οπως ανακοίνωσαν τη Δευτέρα αξιωματούχοι στο κρατίδιο της Eσσης, ερευνήθηκε το διαμέρισμα και κατασχέθηκαν υπολογιστές, όπλα και πυρομαχικά.

«Ο ύποπτος είχε επανειλημμένα δημοσιεύσει αναρτήσεις στο διαδίκτυο στις οποίες απειλούσε να σκοτώσει ανθρώπους για πολιτικούς λόγους», αναφέρει η αστυνομία.

Η Γερμανία έχει εντείνει την επαγρύπνηση για κάθε απειλή αντισημιτικής βίας μετά την επίθεση στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου από μαχητές της Χαμάς.

Κρατικοί αξιωματούχοι επαίνεσαν τη σύλληψη και την έρευνα ως επιτυχία του ειδικού ερευνητικού οργάνου που είναι γνωστό με το ακρωνύμιο BAO στα γερμανικά.

Η ομάδα αυτή συστάθηκε εν μέρει ως αποτέλεσμα μιας σειράς ακροδεξιών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στην Έσση τα τελευταία χρόνια.

Τον Ιούνιο του 2019, ένας τοπικός πολιτικός, ο Βάλτερ Λούμπκε, δολοφονήθηκε στο σπίτι του από έναν ακροδεξιό εξτρεμιστή που αντιδρούσε σε παλαιότερα σχόλιά του για τη μετανάστευση.

Την επόμενη χρονιά, στο Χάναου, ένας ακροδεξιός σκότωσε εννέα ανθρώπους για ρατσιστικούς λόγους, προτού σκοτώσει τη μητέρα του και αυτοκτονήσει.

Και τον Μάιο του τρέχοντος έτους, ένας 21χρονος από το ίδιο κρατίδιο καταδικάστηκε σε φυλάκιση σχεδόν τεσσάρων ετών για το σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης, την οποία οι αρχές απέτρεψαν.

Με πληροφορίες από DW, Reuters

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Απρ. 2024
Μπά
22:00
-
Ρεά
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
30 Απρ. 2024
ΜΑΚ
4'
34 - 26
ΠΑΟ
30 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
21:30
-
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;