«Εκρηξη» αντισημιτικών επιθέσεων διεθνώς, μετά το χτύπημα της Χαμάς
Μετά τις 7 Οκτωβρίου, οπότε έλαβαν χώρα οι πολύνεκρες επιθέσεις της Χαμάς κατά Ισραηλινών αμάχων, αυξήθηκαν κατακόρυφα οι αντισημιτικές επιθέσεις σε κάποιες χώρες της Δύσης.

Μετά τις 7 Οκτωβρίου, οπότε έλαβαν χώρα οι πολύνεκρες επιθέσεις της Χαμάς κατά Ισραηλινών αμάχων, αυξήθηκαν κατακόρυφα παράλληλα και οι αντισημιτικές επιθέσεις σε σειρά χωρών της Δύσης, με τον ιστοχώρο Gzero από την πλευρά του να χαρακτηρίζει «σοκαριστική» την εν λόγω άνοδο.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο για παράδειγμα, το διάστημα μεταξύ 7 και 10 Οκτωβρίου καταγράφηκαν 89 τέτοια περιστατικά, πλήθος πολλαπλάσιο εάν συγκριθεί με τα 21 που είχαν σημειωθεί την ίδια περίοδο πέρυσι. «Τα αντισημιτικά περιστατικά “τετραπλασιάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο” μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ», γράφει χαρακτηριστικά σε άρθρο του το BBC.

Υπό τον φόβο αντισημιτικών επιθέσεων, οι Αρχές σε πολλές χώρες λαμβάνουν τώρα πρόσθετα μέτρα για την προστασία των εβραϊκών κοινοτήτων, σημειώνει ο ιστοχώρος Euronews, με το βλέμμα στραμμένο συγκεκριμένα σε Ισπανία, Γαλλία και Βρετανία.

Στη Γαλλία, όπου ζει και η μεγαλύτερη εβραϊκή κοινότητα της Ευρώπης, σημειώθηκαν 50 αντισημιτικές ενέργειες μόνο την περασμένη εβδομάδα, ενώ και στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου τα εγκλήματα μίσους έχουν ήδη σημειώσει έξαρση, υπάρχούν φόβοι ότι μπορεί να αυξηθούν οι αντισημιτικές επιθέσεις με αφορμή την ένταση στη Μέση Ανατολή.

«Το 2022 σημειώθηκε το υψηλότερο ποσοστό καταγεγραμμένων αντισημιτικών περιστατικών στις ΗΠΑ», όπως αναφέρει το δίκτυο CNN και, με φόντο όσα έχουν προηγηθεί ως τάσεις τα περασμένα χρόνια, πλέον «οι Αμερικανοεβραίοι φοβούνται ότι η σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς θα μπορούσε να κάνει τα πράγματα χειρότερα».

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;