Φήμες για επικείμενη επίσκεψη του Μπάιντεν στο Ισραήλ
Ο Μπάιντεν σε συνέντευξή του στην εκπομπή «60 Minutes» του CBS που προβλήθηκε την Κυριακή ότι το Ισραήλ δεν πρέπει να επανακαταλάβει τη Γάζα

Ο Τζο Μπάιντεν ακύρωσε ένα προγραμματισμένο για σήμερα ταξίδι στο Κολοράντο, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, εν μέσω αναφορών σε μέσα ενημέρωσης ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ενδέχεται να επισκεφτεί το Ισραήλ μέσα στην εβδομάδα.

Ο Μπάιντεν θα παραμείνει στην Ουάσιγκτον για να «λάβει μέρος σε συναντήσεις για θέματα εθνικής ασφάλειας», αναφέρει σε σύντομο δελτίο τύπου η αμερικανική προεδρία.

«Eνα ταξίδι θα ήταν μια ευκαιρία για τον Μπάιντεν να επιβεβαιώσει προσωπικά στον ισραηλινό λαό ότι οι ΗΠΑ στέκονται σταθερά στο πλευρό του. Από την άλλη, η παρουσία του θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια προκλητική κίνηση από τον κύριο υποστηριτκή της Χαμάς, το Ιράν», σχολιάζει το AP. Ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν έχει ήδη ταξιδέψει στη Μέση Ανατολή την περασμένη εβδομάδα προσπαθώντας να αποτρέψει τον πόλεμο με τη Χαμάς από το να γίνει μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση.

Ο αξιωματούχος δεν μπορούσε να συζητήσει δημοσίως τις εσωτερικές διαβουλεύσεις σχετικά με το ενδεχόμενο προεδρικό ταξίδι και μίλησε στο Associated Press υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Ο Μπάιντεν σε συνέντευξή του στην εκπομπή «60 Minutes» του CBS που προβλήθηκε την Κυριακή ότι το Ισραήλ δεν πρέπει να επανακαταλάβει τη Γάζα.

«Νομίζω ότι θα ήταν μεγάλο λάθος», δήλωσε ο Μπάιντεν. «Κοιτάξτε, αυτό που συνέβη στη Γάζα, κατά την άποψή μου, είναι η Χαμάς και τα ακραία στοιχεία της Χαμάς δεν εκπροσωπούν όλο τον παλαιστινιακό λαό. Και νομίζω ότι θα ήταν λάθος για το Ισραήλ να καταλάβει ξανά τη Γάζα».

Mε πληροφορίες από AP, AFP

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μηχανικοί

Πλήρης Απασχόληση

16-01-2024

Χαλκιδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;