ΠΟΥ για Γάζα: «Έχουν απομείνει 24 ώρες μέχρι να τελειώσει το νερό»
Η Γάζα θα βρεθεί σε 24 ώρες σε «απόλυτη καταστροφή»

Σε «απόλυτη καταστροφή» θα βρεθεί η Γάζα σύμφωνα με τον ΠOY, αν δεν φτάσει άμεσα βοήθεια, την ώρα που μαίνεται ο πόλεμος στο Ισραήλ.

Ανθρωπιστική και ιατρική βοήθεια, ιδιαίτερα από τον ΠΟΥ, δεν μπορεί να περάσει από το νότιο πέρασμα της Λωρίδας της Γάζας στα σύνορα με την Αίγυπτο, καθώς δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Αιγύπτου.

«Έχουν απομείνει 24 ώρες μέχρι να τελειώσει το νερό, η ηλεκτροδότηση και τα καύσιμα» στη Γάζα και αν δεν φτάσει βοήθεια, οι γιατροί δεν θα έχουν παρά να «ετοιμάζουν πιστοποιητικά θανάτου», δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αχμέντ αλ Μαντχάρι, επικεφαλής του τμήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην περιοχή.

Να σημειωθεί πως η Λωρίδα της Γάζας τελεί υπό απόλυτο αποκλεισμό και ανελέητο βομβαρδισμό από το Ισραήλ ως απάντηση στην άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς κατά του ισραηλινού εδάφους στις 7 Οκτωβρίου. Μέχρι στιγμής, πάνω από 2.750 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον παλαιστινιακό θύλακα και πάνω από 1.400 στο Ισραήλ. Μάλιστα, εκατοντάδες από αυτούς είναι άμαχοι και παιδιά.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ήχησαν σειρήνες σε Τελ Αβίβ και Ιερουσαλήμ

Νωρίτερα ήχησαν σειρήνες στο Τελ Αβίβ, στην Ιερουσαλήμ και σε άλλες πόλεις. Πληροφορίες από τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Χαμάς εκτοξεύει ρουκέτες μεγάλου βεληνεκούς από τη Λωρίδα της Γάζας στις μεγαλύτερες πόλεις του Ισραήλ. Αρκετές δυνατές εκρήξεις ακούγονται πάνω από τις περιοχές, αλλά δεν υπάρχουν άμεσες αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές.

Λόγω της κατάστασης διακόπηκε η σύσκεψή της Κνέσετ, δηλαδή του ισραηλινού κοινοβουλίου όπου μιλούσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου. Απευθυνόμενος νωρίτερα στην Κνέσετ, ο Νετανιάχου είπε ότι άκουσε «με τρομερό πόνο» τις ιστορίες των οικογενειών και μίλησε για τη δέσμευσή του να τις επανενώσει.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;