Οι νέοι πιστεύουν ότι είναι πιο δύσκολο να πάρουν προαγωγή συγκριτικά με τους γονείς τους
Οι νεότερες γενιές πιστεύουν ότι η επίτευξη σημαντικών ορόσημων, όπως η προαγωγή στη δουλειά ή η αγορά ενός σπιτιού, είναι πολύ πιο δύσκολη από ό,τι ήταν για τους γονείς τους.

Οι νεότερες γενιές πιστεύουν ότι η επίτευξη σημαντικών ορόσημων, όπως η προαγωγή στη δουλειά ή η αγορά ενός σπιτιού, είναι πολύ πιο δύσκολη από ό,τι ήταν για τους γονείς τους.

Αυτό δείχνει έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το CNBC και το Generation Lab ανάμεσα σε 1.039 άτομα ηλικίας 18 έως 34 ετών.

Αναλυτικότερα, το 44% των ερωτηθέντων είπε ότι είναι πιο δύσκολο να βρουν δουλειά και το 55% πιστεύει ότι είναι πιο δύσκολο να πάρουν προαγωγή, ενώ πάνω από τους μισούς (55%) πιστεύουν ότι είναι «πολύ πιο δύσκολο» να αγοράσουν ένα ακίνητο.

Οι Millennials – όσοι γεννήθηκαν μεταξύ 1981 και 1996 – χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν δύσκολες οικονομικές συνθήκες, όπως ο αυξανόμενος πληθωρισμός, καθώς και η άνοδος των τιμών των κατοικιών και τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων. Αυτά τα προβλήματα σε νεαρή ηλικία, μαζί με την πανδημία, αντιμετωπίζει πλέον και η Gen Z, δηλαδή όσοι γεννήθηκαν μεταξύ μεταξύ 1997 και 2012.

Για την προαγωγή συγκεκριμένα, μεγάλο ρόλο φαίνεται να παίζει η εξ αποστάσεως εργασία, η οποία αναδείχθηκε λόγω της πανδημίας. Οι Gen Zers που αποφεύγουν να επιστρέψουν στο γραφείο είναι απίθανο να ανέβουν στην κορυφή της εταιρικής ιεραρχίας, δήλωσε η Suzy Welch του NYU Stern School of Business.

Πρόσφατα είπε στο Business Insider πως όσοι πηγαίνουν μόνο μία ή δύο ημέρες την εβδομάδα – ή και ποτέ – στο γραφείο, μάλλον δεν θα αναλάβουν ποτέ τη θέση του CEO, αλλά ίσως να μη είναι αυτό που θέλουν. «Μπορεί να έχουν μια εκδοχή επιτυχίας που δεν είναι η ίδια με της γενιάς μας. Το θέμα είναι πώς ορίζεις την επιτυχία», τόνισε.

Το παράδοξο είναι πως αν και μπορεί να δυσανασχετούν με τις παλαιότερες γενιές επειδή φαινομενικά τους ήρθαν όλα πιο εύκολα, οι νεότεροι ενήλικες στρέφονται στους γονείς τους, που ανήκουν στη γενιά των Boomer, για οικονομικές συμβουλές.

Μια άλλη έρευνα από το Generation Lab τον περασμένο μήνα έδειξε ότι το 64% των φοιτητών στρέφονται στους γονείς ή στα μέλη της οικογένειάς τους όταν χρειάζονται βοήθεια με χρήματα, αντί στις τράπεζες.

Πηγή: moneyreview.gr

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;