Αρκεί να το διεκδικήσεις με σωστό και μεθοδικό τρόπο!

Η δουλειά είναι πολύ σημαντικό κομμάτι στη ζωή σου και έχεις αφιερώσει πολύ χρόνο και πολλή φαιά ουσία, για να καταφέρεις όσα έχεις καταφέρει.

Αν, λοιπόν, δουλεύεις σκληρά και έχεις δείξει υπομονή και αφοσίωση, τότε, λογικό είναι, πως κάποια στιγμή επιθυμείς να πάρεις μια προαγωγή και να ανέβεις στην ιεραρχία, επειδή σου αξίζει κάτι τέτοιο. Σωστά;

Για να πας, όμως, ένα βήμα παραπέρα επαγγελματικά και να διεκδικήσεις αυτό που θες, είναι καλό να ακολουθήσεις κάποιες χρήσιμες τακτικές και, πρώτα από όλα, να έχεις μέθοδο και επιμονή.

Αν θες να πάρεις μια προαγωγή, τότε οι παρακάτω τρόποι θα σου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμοι:

1. Καταρχάς, ζήτα την

Το πρώτο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι μια συζήτηση με τον εργοδότη ή την εργοδότριά σου, έτσι ώστε να δεις πώς βλέπει και εκείνος/η την πρότασή σου. Φρόντισε να το κάνεις με σωστό τρόπο, να έχεις αυτοπεποίθηση και καλά στοιχειοθετημένα επιχειρήματα, γιατί κανείς ποτέ δεν πήρε μια προαγωγή απλώς επειδή την απαίτησε ή τη ζήτησε με άσχημο τρόπο.

2. Φρόντισε να είσαι τυπικός στη δουλειά σου και να μην αφήνεις περιθώρια αρνητικής κριτικής

Αν θες εδώ και καιρό να πάρεις προαγωγή, τότε πρέπει να έχεις κάποια “αποδεικτικά στοιχεία”, κάποια τεκμήρια που να βεβαιώνουν ότι αξίζει όντως να ανελιχθείς. Η δουλειά σου στην πράξη είναι αυτή που θα κερδίσει τις εντυπώσεις και θα κάνει τους άλλους να λάβουν σοβαρά υπόψιν το αίτημά σου!

4. Κάνε αυτό το “κάτι παραπάνω”

Δεν είπαμε να εξαντληθείς σωματικά και ψυχικά, όμως, αν θες να αποδείξεις ότι σου αξίζει μια προαγωγή, τότε πρέπει να τη διεκδικήσεις εσύ. Κάτσε στη δουλειά λίγο περισσότερο από το κανονικό, πρόσφερε τη βοήθεια σου, αν χρειάζεται κάτι και φρόντισε να υλοποιείς κάποια tasks και υποχρεώσεις σου νωρίτερα από τις προβλεπόμενες ημερομηνίες.

Δες ακόμα: 5 πράγματα που παρατηρεί ο εργοδότης σου στη δουλειά κι ας μην το είχες πάρει χαμπάρι!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
ΤΕΛ
87 - 73
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
0'
34 - 30
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;