Ρωσία: Το υπουργείο Δικαιοσύνης θέλει να χαρακτηριστεί «εξτρεμιστικό» το «διεθνές ΛΟΑΤΚΙ+ κίνημα»
Κατατέθηκε αίτημα να απαγορευτούν οι δραστηριότητες «του διεθνούς κοινωνικού κινήματος ΛΟΑΤΚΙ» στη Ρωσία

Το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε την απαγόρευση του «διεθνούς κινήματος ΛΟΑΤΚΙ» λόγω «εξτρεμισμού», σε ακόμα μία ένδειξη της υπερσυντηρητικής στροφής στη Ρωσία που επιταχύνθηκε μετά την επίθεση εναντίον της Ουκρανίας.

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο δεν διευκρινίζει αν στοχοποιεί γενικά το κίνημα ΛΟΑΤΚΙ+ σε όλο τον κόσμο ή μία ή περισσότερες υπάρχουσες οργανώσεις και μέχρι στιγμής δεν έχει απαντήσει σε αίτημα για διευκρινίσεις. Πάντως, το ρωσικό Ανώτατο Δικαστήριο αναμένεται να εξετάσει στις 30 Νοεμβρίου αυτό το αίτημα απαγόρευσης.

Το υπουργείο ανέφερε ότι «κατέθεσε διοικητικό αίτημα στο Ανώτατο Δικαστήριο […] προκειμένου να καταχωρίσει ως εξτρεμιστικό το διεθνές κοινωνικό κίνημα ΛΟΑΤΚΙ και να απαγορεύσει τις δραστηριότητές του στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Από την πλευρά τους, οργανώσεις επέκριναν την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Η ρωσική εξουσία ξεχνάει για άλλη μια φορά πως η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ είναι άνθρωποι, πολίτες αυτής της χώρας όπως και οι άλλοι. Και τώρα δεν θέλουν μόνο να μας εξαφανίσουν από τον δημόσιο χώρο, αλλά να μας απαγορεύσουν ως κοινωνική ομάδα», δήλωσε στο AFP η Ντίλια Γκαφούροβα, διευθύντρια του «Sphere», μιας ένωσης για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ στη Ρωσία. «Είναι ένα χαρακτηριστικό μέτρο των καταπιεστικών και μη δημοκρατικών καθεστώτων: να διώκουν τους πιο ευάλωτους», συνέχισε.

Η ΛΟΑΤΚΙ πολιτική του Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ακολουθεί εδώ και χρόνια μια πολιτική που χαρακτηρίζεται «ομοφοβική και τρανσφοβική» από πολλούς εκπροσώπους της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ και ΜΚΟ.

Από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, οι ρωσικές αρχές πολλαπλασίασαν τα συντηρητικά μέτρα κατά των ΛΟΑΤΚΙ+, λέγοντας ότι θέλουν να εξαλείψουν συμπεριφορές τις οποίες χαρακτηρίζουν «αποκλίνουσες».

Το Κρεμλίνο λέει από την πλευρά του πως οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να επιλέξουν σεξουαλικό προσανατολισμό, όμως «η Ρωσία πρέπει να προστατεύσει τα παιδιά απέναντι σε μια δυτική προπαγάνδα» που, σύμφωνα με τη Μόσχα, «αρνείται την ύπαρξη βιολογικού φύλου».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
0 - 0
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
0 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;