Επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης: Ποιοι θα πάρουν το έκτακτο επίδομα έως 250 ευρώ
Πότε θα δοθεί επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης και σε ποιους.

Πριν τα Χριστούγεννα 2023 αναμένεται τελικά να δοθεί το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης αξίας 200 – 250 ευρώ για νοικοκυριά που το έχουν ανάγκη, όπως έγινε και με την προηγούμενη επιταγή ακρίβειας, καθώς τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού δείχνουν πως υπάρχει το δημοσιονομικό περιθώριο για το έκτακτο βοήθημα.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του το πρωί της Πέμπτης 16 Νοεμβρίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως η καλή πορεία της οικονομίας επιτρέπει τη διάθεση 350 εκατ. ευρώ, σε σειρά παρεμβάσεων για τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Μάλιστα, λίγο αργότερα, τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις για τους δικαιούχους εξειδίκευσαν από το Υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός, Θάνος Πετραλιάς.

Επιταγή ακρίβειας: Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι του επιδόματος, που θα δοθεί εκτάκτως τα Χριστούγεννα είναι οι:

Σημειώνεται πως αντίστοιχες παρεμβάσεις για την επιδότηση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της ακρίβειας, δόθηκαν και πέρυσι τον Δεκέμβριο με την επιταγή ακρίβειας των 250 ευρώ, αλλά και το Πάσχα με την έκτακτη ενίσχυση ύψους 200 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1 
 2 
 1