Σπύρος Μπιμπίλας: «Πρώτη φορά πήγα στο ΣΕΗ για να διαμαρτυρηθώ»
Σπύρος Μπιμπίλας: «Πετούσαν δεκάρες και έλεγαν «τέλειωσες, πέθανες Χατζιδάκι». Στενoχωρήθηκε πολύ ο ίδιος»

Στην εκπομπή Στούντιο 4 βρέθηκε καλεσμένος ο Σπύρος Μπιμπίλας. Ο ηθοποιός και βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας ξεδίπλωσε τη μακρόχρονη πορεία του στον χώρο του θεάτρου και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που βίωσε, όταν η παράσταση «Πορνογραφία» του Μάνου Χατζιδάκι «κατέβηκε» λόγω του προκλητικού για την εποχή της περιεχομένου και τις ακραίες αντιδράσεις του κοινού.

«Είμαι στην Πορνογραφία του Χατζιδάκι το ’81. Επτά μήνες πρόβα και παίχτηκε για 22 παραστάσεις. «Κατέβηκε» την ημέρα της γιορτής μου, είχα πάει εγώ με γλυκά και βλέπω κλειστό το θέατρο και τη Σαπφώ Νοταρά απ’ έξω να κλαίει», ανέφερε αρχικά ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Δεν το ξέραμε. Και μας βάζει ο γιος του Ανδρέα Ντούζου, ο Στηβ, που ήταν διαχειριστής του θεάτρου, ανοίγει μια πορτούλα και μας λέει: παιδιά, αφού δεν σας πληρώσανε, πάρτε ό,τι βρίσκετε. Έχω ακόμα τα κοστούμια μίας γκέισας που έπαιζα», πρόσθεσε.

«Τον κυνήγησαν πολύ τον Χατζιδάκι τότε. Ήταν η χειρότερη πρεμιέρα που έχω ζήσει, μας πετούσαν δεκάρες επάνω στη σκηνή. Επίτηδες το έκαναν, γιατί είχε βγει τότε το ΠΑΣΟΚ – το ‘χα ψηφίσει κιόλας – και πήγαιναν κόντρα στον Χατζιδάκι, γιατί έλεγαν ότι είναι δεξιός. Που πιο ελεύθερο πνεύμα από τον Χατζιδάκι δεν υπήρχε», είπε ακόμη ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Ήρθε οργανωμένος κόσμος για να κάνει κακό. Πετούσαν δεκάρες και έλεγαν «τέλειωσες, πέθανες Χατζιδάκι». Στενoχωρήθηκε πολύ ο ίδιος. Μετά την πρώτη βδομάδα του έφυγαν οι μουσικοί, που έπαιζε ζωντανά η ορχήστρα στη σκηνή, και μετά του έκλειναν και τα φώτα. Ο ίδιος ρωτούσε το κοινό: θέλετε να παίξουμε με τα φώτα της πλατείας;», συμπλήρωσε.

«Έγινε το πλιάτσικο στο θέατρο και η Σαπφώ απ’ έξω φώναζε: θα ξαναπαίξουμε, μην τα παίρνετε! Έβλεπες στην Πατησίων κόσμο να κουβαλάει σκηνικά της παράστασης, κάτι φεγγάρια που είχε ζωγραφίσει ο Μίνωας Αργυράκης. Εγώ είχα πάρει τα κοστούμια. Σκηνές απείρου κάλλους», κατέληξε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;