Πρεμιέρα για τη Nikon Zf στην Ελλάδα
Η νέα πρόταση της Nikon που συνδυάζει ρετρό σχεδίαση με κορυφαία χαρακτηριστικά για φωτογραφία και βίντεο

Σε ειδική εκδήλωση για εκπροσώπους του τύπου η εταιρεία Δαμκαλίδης, η επίσημη αντιπροσωπεία της Nikon στην Ελλάδα, παρουσίασε τη Nikon Zf, τη νέα full frame mirrorless φωτογραφική μηχανή της Ιαπωνικής εταιρείας, που συνδυάζει ρετρό σχεδίαση με τεχνολογικά προηγμένα χαρακτηριστικά σε φωτογραφία και βίντεο. 

Εμπνευσμένη από την εμβληματική Nikon FM2, η Zf διαθέτει ένα κλασικό look που θα ικανοποιήσει τους νοσταλγούς της εποχής των φιλμ, με όλα τα εργονομικά οφέλη που προσφέρει μία φωτογραφική μηχανή με περιστροφικούς διακόπτες και χειριστήρια πάνω στο σώμα. Ταυτόχρονα όμως θα ικανοποιήσει και τους λάτρεις της σύγχρονης τεχνολογίας συνδυάζοντας τεχνολογίες αιχμής σε φωτογραφία και βίντεο δανεισμένες από τις κορυφαίες Ζ8 και Z9.

Nikon Zf

Πιο συγκεκριμένα η Zf είναι εξοπλισμένη με τον ίδιο επεξεργαστή εικόνας, τον EXPEED 7 όπως οι Ζ9/Ζ8, ενώ χρησιμοποιεί αισθητήρα των 24,5MP – όπως και η Nikon Z6 II- αλλά με το προηγμένο σύστημα AF, με 3D tracking που διαθέτουν οι Z8/Z9. To σύστημα AF καλύπτει το 96% του κάδρου και προσφέρει δυνατότητα αναγνώρισης αντικειμένων προσώπων, κατοικιδίων, πτηνών, οχημάτων και αεροπλάνων, χρησιμοποιώντας Deep Learning αλγορίθμους AI, που λειτουργούν χωρίς πρόβλημα, ακόμα και αν το αντικείμενο του tracking καλύπτει μόλις το 3% του κάδρου. 

Πολύ αποδοτικό είναι και το σύστημα σταθεροποίησης IBIS (In Body Image Stabilizer), με τους μηχανικούς της Nikon να κάνουν λόγο για απόδοση έως 8-stop, ξεπερνώντας σε απόδοση ακόμα και το σύστημα σταθεροποίησης της Z9. Επιπλέον, η Zf αξιοποιεί το σύστημα IBIS για να τραβήξει λήψεις υψηλότερης ανάλυσης από την ονομαστική, συνδυάζοντας έως 32 καρέ για να δώσει τελικά ένα αρχείο ανάλυσης 96MP. Για τους λάτρεις της ασπρόμαυρης φωτογραφίας η Nikon έχει προσθέτει και δύο ειδικά προφίλ εικόνας το Flat Monochrome – για πιο ομαλή τονικότητα – και το Deep Tone Monochrome -για πιο έντονα μαύρα-, ώστε να πετύχεις το look που επιθυμείς ανάλογα με το θέμα. 

Όσο για το βίντεο, που είναι απαραίτητο στις μέρες μας, η Zf μπορεί να τραβήξει μέχρι αρχεία 4K στα 30 καρέ σε πλήρες κάδρο (ή 4Κ 60 με crop), με δυνατότητα συνεχόμενης εγγραφής έως 125 λεπτά, ενώ υποστηρίζει εσωτερική εγγραφή στην κάρτα μνήμης στα 10bit με N-Log ή HLG, ενώ δεν λείπουν και όλα τα εργαλεία που θέλει ένα βιντεογράφος (Red box, Ζέβρες, Waveform monitor, Magnified REC monitoring, Video Info Display) για τη εύκολη και γρήγορη εποπτεία των εγγραφών. Πολύ βοηθητική είναι και η αρθρωτή οθόνη αφής των 3,2”, που μπορεί να ανοίξει στις 180 μοίρες και να περιστραφεί μπροστά παρέχοντας εύκολη προεπισκόπηση του κάδρου. 

Nikon Zf

Ολοκληρώνοντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά η Nikon Ζf διαθέτει δύο υποδοχές για κάρτες μνήμης SDXC και microSDXC, έξοδο εικόνας σε βύσμα micro-HDMI, και υποστήριξη για συνδεσιμότητα Wi-Fi και Bluetooth. H Νικον Zf είναι διαθέσιμη σε 6 αποχρώσεις, με κόστος στα €2.749 πακέτο με τον Nikkor Z 40mm f/2. 

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
FT
1 - 1
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
FT
1 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
ΤΕΛ
66 - 104
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
ΤΕΛ
77 - 62
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;