Τέρμα οι Ad Blockers για το YouTube σε παγκόσμιο επίπεδο
Δε θα μπορείς να βλέπεις βίντεο αν δεν εξαιρέσεις την πλατφόρμα ή αν δεν έχεις συνδρομή YouTube Premium.

Ίσως να είχες παρατηρήσει τους τελευταίους μήνες τα προειδοποιητικά μηνύματα που εμφάνιζε το YouTube αν χρησιμοποιούσες Ad Blocker, για να τον απενεργοποιήσεις, αν ήθελες να παρακολουθήσεις κάποιο βίντεο. Μηνύματα που μπορούσαν να απενεργοποιηθούν ύστερα από λίγο. Η περίοδος χάριτος όμως έφτασε στο τέλος της και σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση ο μηχανισμός πάταξης του ad blocking εφαρμόζεται πλέον χωρίς εξαιρέσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, εμποδίζοντας όλους τους χρήστες που του χρησιμοποιούν από το να έχουν πρόσβαση στα βίντεο της υπηρεσίας. 

Youtube ad blocker

Στόχος αυτής της κίνησης είναι η επιβολή των όρων χρήσης της πλατφόρμας ώστε οι θεατές να παρακολουθούν τις διαφημίσεις οι οποίες επιτρέπουν τη δωρεάν λειτουργία της υπηρεσίας και υποστηρίζουν τους δημιουργούς,. Εναλλακτικά αν κάποιος δεν θέλει να βλέπει διαφημίσεις έχει την επιλογή να αποκτήσει συνδρομή YouTube Premium, στηρίζοντας την πλατφόρμα και τους δημιουργούς απευθείας με τα δικά του χρήματα. 

Οι διαφημίσεις υποστηρίζουν δημιουργούς περιεχομένου ολων των ειδών παγκοσμίως και επιτρέπουν σε δισεκατομμύρια χρήστες να παρακολουθούν το αγαπημένο τους περιεχόμενο στο YouTube”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Christopher Lawton, εκπρόσωπος του YouTube. Αναμενόμενα η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, με πολλούς χρήστες να την χαρακτηρίζουν ως εκβιαστική από πλευράς της πλατφόρμας, ενθαρρύνοντας ταυτόχρονα τη χρήση εφαρμογών όπως η Newpipe.net, που που προβάλλει το περιεχόμενο του YouTube χωρίς διαφημίσεις και χωρίς να παρακολουθεί τους χρήστες. 

Nα θυμίσουμε ότι το YouTube είχε ανακοινώσει τον περασμένο Μάιο ότι θα προσθέσει unskippable διαφημίσεις διάρκειας 30 δευτερολέπτων στα πιο δημοφιλή βίντεο που προβάλλονται μέσω της εφαρμογής για τις smart TVs, ενώ πρόσφατα αύξησε και τις τιμές της συνδρομής για το YouTube Premium στην Αμερική στα $14/μήνα από τα $12/μήνα, αύξηση που δεν αποκλείεται να περάσει  και σε άλλες χώρες Για την ώρα πάντως το κόστος του YouTube Premium στην Ελλάδα είναι στα €8,49/μήνα για το απλό πακέτο, στα €12,99/μήνα για το οικογενειακό πακέτο και στα €4,99/μήνα για το φοιτητικό πακέτο.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
0 - 0
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
0 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;