UNICEF: Πάνω από 3.500 έχουν δολοφονηθεί στη Γάζα από το Ισραήλ - 240 παιδιά δολοφονούνται κάθε μέρα
UNICEF: Νεκροταφείο παιδιών η Γάζα.

Η πολιορκία ενάντια των Παλαιστίνιων από το Ισραήλ συνεχίζεται παρά τους κανονισμούς και τις εκκλήσεις του ΟΗΕ για κατάπαυση πυρός. Το ισραηλινό κράτος συνεχίζει ακάθεκτο τις αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα με αποτέλεσμα να δολοφονούνται κάθε μέρα πολλοί άμαχοι.

Συγκεκριμένα οι νεκροί πλησιάζουν τους 10.000. Ανάμεσά τους πάνω από 3.500 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους με το ισραηλινό κράτος να έχει μετατρέψει τη Γάζα σε νεκροταφείο μικρών παιδιών.

Μεγάλες υπηρεσίες του ΟΗΕ ζητούν ανθρωπιστική εκεχειρία για να επιτραπεί η παράδοση βοήθειας σε περισσότερους από 2 εκατομμύρια αμάχους που έχουν παγιδευτεί με ελάχιστες προμήθειες τροφίμων, νερού και ιατρικού εξοπλισμού και να απελευθερωθούν με ασφάλεια οι 240 όμηροι που το Ισραήλ πιστεύει ότι κρατούνται από τη Χαμάς.

«Μια άμεση ανθρωπιστική εκεχειρία έχει γίνει ζήτημα ζωής και θανάτου για εκατομμύρια», είπε ο επικεφαλής της κύριας υπηρεσίας του ΟΗΕ, Φιλίπ Λαζαρινί. Η διευθύντρια του Γραφείου του ΟΗΕ για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA), Λίζα Ντάουτεν, είπε στο Συμβούλιο Ασφαλείας ότι η «κλίμακα της φρίκης» που βιώνουν οι κάτοικοι της Γάζας είναι «δύσκολο να μεταδοθεί».

UNICEF: 240 παιδιά σκοτώνονται την ημέρα

Η UNICEF αναφέρει ότι τουλάχιστον 940 παιδιά έχουν αναφερθεί αγνοούμενα στη Γάζα, προσθέτοντας ότι η έλλειψη νερού και τροφής είναι μια αυξανόμενη απειλή με μόνο το 5% της κανονικής παραγωγής νερού.

«Η Γάζα έχει γίνει νεκροταφείο παιδιών».

Μάλιστα επεσήμανε ότι κάθε μέρα ουσιαστικά σκοτώνονται κατά μέσο όρο 240 παιδιά στη Γάζα.

Οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Γάζα έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 8.260 ανθρώπους, κυρίως άμαχους, σύμφωνα με το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας στη Ραμάλα, το οποίο αντλεί τις πληροφορίες από τον ελεγχόμενο από τη Χαμάς θύλακα.

Πάνω από το 70% των νεκρών προέρχονται από ευάλωτους πληθυσμούς, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων ατόμων, ανέφερε το υπουργείο τη Δευτέρα.

Μεταξύ των νεκρών είναι 64 εργαζόμενοι στον τομέα της βοήθειας του ΟΗΕ, όπως ανέφερε ο Λαζαρινί.

Με πληροφορίες από: CNN, Al Jazeera

Πηγή κεντρικής εικόνας: Wikimedia Commons

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
FT
1 - 1
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
FT
1 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
ΤΕΛ
66 - 104
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
ΤΕΛ
77 - 62
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;