Ράφα: Ανοιχτό το πέρασμα για τραυματίες και όσους έχουν και ξένο διαβατήριο
Κατάλογος με τα ονόματά τους, την υπηκοότητα και τον αριθμό διαβατηρίου είχε κοινοποιηθεί από την διοίκηση στην παλαιστινιακή πλευρά της διάβασης.

Συνεχίζεται η ροή στο πέρασμα Ράφα τραυματιών και πολιτών, που κατέχουν και ξένο διαβατήριο, από την Γάζα, μετά την συμφωνία που άναψε το «πράσινο φως» για τη διέλευση.

Το Reuters παρείχε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υγειονομική περίθαλψη που παρέχεται στο πέρασμα της Ράφα, καθώς η Αίγυπτος ετοιμάζεται να υποδεχθεί σαν άλλη «Γη της Επαγγελίας», κάποιους τραυματίες από το εσωτερικό της Λωρίδας της Γάζας. Όπως αναφέρεται ιατρικές πηγές στην περιοχή του Σινά της Αιγύπτου, η οποία συνορεύει με τη Γάζα, δήλωσαν στο Reuters ότι ένα νοσοκομείο με τέσσερις σκηνές, καθεμία από τις οποίες περιέχει 20 κρεβάτια, και 12 ιατρικά τροχόσπιτα έχουν στηθεί στο Sheikh Zuweid, 15 χιλιόμετρα από τη Ράφα.

Νοσοκομεία στο Sheikh Zuweid και στο Al-Arish, μια πόλη λίγο πιο μακριά, ετοιμάζονταν επίσης να δεχτούν ασθενείς από τη Γάζα, ενώ τα πιο σοβαρά περιστατικά αναμένεται να σταλούν πιο μακριά στην Ισμαηλία, είπαν οι ίδιες πηγές. Μια πηγή στα σύνορα δήλωσε ότι 40 ασθενοφόρα βρίσκονταν στο πέρασμα για να λάβουν μέρος στις επιχειρήσεις εκκένωσης.

Το Reuters πρόσθεσε ότι 70 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια βρίσκονταν στην περιοχή της Ράφα, περνώντας από τη διαδικασία των ελέγχων που απαιτούνται πριν από την είσοδό τους στη Γάζα.

Ράφα: Σε ποιους δόθηκε άδεια να περάσουν από την Γάζα

Δεκάδες ξένοι και άνθρωποι με διπλή υπηκοότητα έφυγαν σήμερα από τη Λωρίδα της Γάζας προς την Αίγυπτο μέσω της μεθοριακής διάβασης της Ράφα, η οποία άνοιξε για πρώτη φορά για τη διέλευση ανθρώπων κατά την 26η ημέρα του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP που βρίσκεται εκεί.

Σε αυτούς δόθηκε άδεια να εισέλθουν στον τερματικό σταθμό γύρω στις 09:45 ώρα Ελλάδος μετά την ανακοίνωση από τις αιγυπτιακές αρχές ότι η μεθοριακή διάβαση θα ανοίξει εκτάκτως για να επιτραπεί η διέλευση σχεδόν 90 Παλαιστίνιων τραυματιών και περίπου 545 ανθρώπων με διπλή υπηκοότητα και αλλοδαπών.

Σύμφωνα με πηγή ασφαλείας της Αιγύπτου, έως και 500 κάτοχοι ξένων διαβατηρίων θα επιτραπεί να διέλθουν από το μεθοριακό πέρασμα της Ράφα σήμερα, μετά την επίτευξη συμφωνίας για το άνοιγμα του μεθοριακού περάσματος. Δεύτερη πηγή, που είναι ενήμερη για την συμφωνία και τις απομακρύνσεις, δήλωσε ότι υπάρχει κατάλογος με έως και 500 κατόχους ξένων διαβατηρίων που θα φύγουν από τη Λωρίδα της Γάζας, αλλά προσέθεσε ότι δεν αναμένεται όλοι να το επιτύχουν αυτό σήμερα.

Περίπου 200 άνθρωποι περίμεναν στην παλαιστινιακή πλευρά των συνόρων σήμερα το πρωί, πρόσθεσε η πηγή αυτή σε δηλώσεις που έκανε στο Reuters. Κατάλογος με τα ονόματά τους, την υπηκοότητα και τον αριθμό διαβατηρίου είχε κοινοποιηθεί από την διοίκηση στην παλαιστινιακή πλευρά της διάβασης.

Παράλληλα σύμφωνα με Παλαιστίνιο αξιωματούχο στον τερματικό σταθμό, συνολικά 88 τραυματίες, μεταξύ των οποίων 40 παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι αναμενόταν να απομακρυνθούν σήμερα μέσω της Ράφα για να νοσηλευτούν σε αιγυπτιακά νοσοκομεία. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα, Άσραφ αλ Κούντρα, δήλωσε στο AFP ότι οι υπηρεσίες του υπέβαλαν στην Αίγυπτο κατάλογο με 4.000 τραυματίες που χρειάζονται περίθαλψη, η οποία δεν μπορεί να παρασχεθεί στη Λωρίδα της Γάζας.

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;