Πόλεμος στο Ισραήλ: Σχεδόν 10.000 οι νεκροί κι από τις δύο πλευρές - 240 οι όμηροι
Η Χαμάς έχει απελευθερώσει μέχρι στιγμής τέσσερις ομήρους

Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, ενώ νέο αριθμό ομήρων ανακοίνωσαν πριν από λίγο οι ισραηλινές δυνάμεις.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία για τον πόλεμο στο Ισραήλ από το λεγόμενο υπουργείο Υγείας στη Γάζα, το οποίο ελέγχεται από την Χαμάς, τουλάχιστον 8.525 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις 7 Οκτωβρίου στον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς. Μεταξύ αυτών υποστηρίχτηκε πως είναι 3.542 παιδιά.

Οι ανεξάρτητοι οργανισμοί μέσων ενημέρωσης δεν μπόρεσαν να επαληθεύσουν τον αριθμό των θυμάτων που ανακοινώθηκαν από τη Γάζα. Επίσης πρόσφατα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αμφισβήτησε τον αριθμό των νεκρών στη Γάζα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Άσραφ Αλ Κούντρα δήλωσε ότι 130 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας έχουν σκοτωθεί και ότι 15 νοσοκομεία έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας μαζί με 32 κέντρα υγείας.

Το Ισραήλ από την πλευρά του έχει ανακοινώσει τουλάχιστον 1.400 νεκρούς. Οι IDF και η Shin Bet (Γενική υπηρεσία ασφαλείας) υποστηρίζουν πως συνελήφθησαν 38 καταζητούμενοι και κατασχέθηκαν όπλα.

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Νέος αριθμός ομήρων

Οι IDF αύξησαν επίσης και τον αριθμό των επιβεβαιωμένων ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς στη Γάζα σε 240, όπως αναφέρει ο Guardian.

Σε ενημέρωση που έκανε νωρίτερα σήμερα, ο εκπρόσωπος των ισραηλινών δυνάμεων Ντάνιελ Χάγκαρι δήλωσε: «Μέχρι στιγμής, οι οικογένειες των 240 ομήρων έχουν λάβει ειδοποίηση. Ο αριθμός αυξήθηκε στους 240 επειδή όπως έχω εξηγήσει, κάποιοι από αυτούς δεν είναι πολίτες του Ισραήλ, οπότε η ταυτοποίηση είναι πιο περίπλοκη. Χρειάζεται χρόνος», δήλωσε.

Η Χαμάς έχει απελευθερώσει μέχρι στιγμής τέσσερις ομήρους, ενώ οι IDF ισχυρίστηκαν ότι ανέκτησαν τη στρατιώτη Όρι Μεγκίντις. Αντίθετα νεκρή είναι η 22χρονη Σάνι Λουκ, η οποία υπολογιζόταν ως όμηρος.

Επιπλέον το λεγόμενο υπουργείο Υγείας στη Γάζα, το οποίο ελέγχεται από την Χαμάς, υποστήριξε πως ένας 70χρονος Παλαιστίνιος έπεσε σήμερα νεκρός από τα πυρά του ισραηλινού στρατού στη διάρκεια επιχείρησης στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής. Ο Ραούχι Ρασίντ Σαουάφτα, 70 ετών, πέθανε αφού «δέχθηκε σφαίρα στο πρόσωπο» κατά την επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στην πόλη Τούμπας, επεσήμανε το παλαιστινιακό υπουργείο.

Επίσης ο ίδιες πηγές ανέφεραν πως ένας 14χρονος Παλαιστίνιος που τραυματίστηκε χθες Δευτέρα από τα πυρά του ισραηλινού στρατού στην Ζαουάτα, νοτιοδυτικά της Τούμπας, υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του

Οι πληροφορίες δεν μπορούσε να επιβεβαιωθεί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
17 Μαϊ. 2024
ΠΡΟΜ
17:15
-
ΑΡΗΣ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;