Πλημμύρες: 91,9 εκατ. ευρώ καταβλήθηκαν σε δικαιούχους
«Με τη σημερινή καταβολή, η εκτίμησή μου είναι ότι θα πλησιάσουμε τις 25.000 πλημμυροπαθείς», είχε αναφέρει ο κ. Τριαντόπουλος.

Με την καταβολή της 14ης πρώτης αρωγής, οι αποζημιώσεις που έχουν δοθεί μέχρι στιγμής για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών μετά τις πλημμύρες στη Θεσσαλία και σε άλλες περιοχές ξεπέρασαν τα 90 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Τριαντόπουλο, πιστώθηκαν την Παρασκευή 5,6 εκατ. ευρώ σε δικαιούχους, με το συνολικό ποσό που έχει καταβληθεί να ανέρχεται πλέον σε 91,9 εκατ. ευρώ.

«Με τη σημερινή καταβολή, η εκτίμησή μου είναι ότι θα πλησιάσουμε τις 25.000 πλημμυροπαθείς», είχε αναφέρει νωρίτερα ο κ. Τριαντόπουλος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υφυπουργός υπογράμμισε πως «οι καταβολές θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα. Στόχος να μειώσουμε χρόνους, να αυξήσουμε πληρωμές και να βοηθήσουμε όσους περισσότερους πολίτες μπορούμε», εξήγησε.

Πλημμύρες: «Εχουμε ξεπεράσει τις 64.000 αιτήσεις»

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με προβλήματα που προέκυψαν σε πληγέντες, κατά την προσπάθεια υποβολής των αιτήσεων για τις αποζημιώσεις, ο κ. Τριαντόπουλος σημείωσε πως «έχουμε τακτικότατα επικοινωνία με όλους τους πολίτες αλλά και τους αγροτικούς συνεταιρισμούς. Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις έκλεισε στις 31 του μηνός, καθώς πρέπει να γίνει μία διαδικασία εκκαθαρίσεων και διασταυρώσεων. Eχουμε πολλές αιτήσεις, οι οποίες δεν ανταποκρίνονται σε δικαιούχους».

«Εχουμε ξεπεράσει τις 64.000 αιτήσεις, με αποτέλεσμα όλο αυτό να πρέπει να μπει σε διαδιακασία εκκαθάρισης. Η πλατφόρμα θα ανοίξει μετά από λίγες ημέρες, ή λίγες εβδομάδες, έτσι ώστε όσοι πολίτες εκ νέου να υποβάλουν αιτήσεις», πρόσθεσε.

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;