Χάρης Δούκας: Τα σχέδια του για τη B. Ολγας - Τα αρχαία, το κόστος και τα λεωφορεία
«Η Βασιλίσσης Ολγας δεν πεζοδρομείται αλλά αναπλάθεται»

Τα βασικά επιχειρήματα που παρουσιάζει ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, αναφορικά με την ανάπλαση της Βασιλίσσης Ολγας στο κέντρο της Αθήνας, επιβεβαιώνει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.», Χρόνης Ακριτίδης.

Μιλώντας σε συνέντευξη στο Talk Radio, ο κ. Ακριτίδης επισημαίνει ότι η Βασιλίσσης Ολγας μπορεί να δοθεί ανά πάσα στιγμή στην κυκλοφορία, επιβεβαιώνει το υπέρογκο κόστος του έργου, ενώ τονίζει ότι η ύπαρξη αρχαίων στη συγκεκριμένη περιοχή ήταν ήδη γνωστή.

«Η Βασιλίσσης Ολγας δεν πεζοδρομείται αλλά αναπλάθεται. Μετά το τέλος του έργου θα κυκλοφορούν τα τρόλεϊ, τα λεωφορεία, τα οχήματα έκτακτης ανάγκης και το τραμ που θα παραμείνει. Οπως προβλέπεται να κατασκευαστεί το έργο, μπορεί να ξαναδοθεί στην κυκλοφορία. Αφού υπάρχει διάδρομος κίνησης οχημάτων. Σας λέω ότι περνάει τρόλεϊ και λεωφορείο», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το κόστος του έργου της ανάπλασης, ο κ. Ακριτίδης υπογραμμίζει πως «σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 5,8 εκατομμύρια ευρώ».

Σε σχέση με τις ανακοινώσεις της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, αναφέρει ότι η ύπαρξη αρχαίων στη συγκεκριμένη περιοχή ήταν ήδη γνωστή και ότι τα μέχρι τώρα ευρήματα δεν βρίσκονται στη Β. Ολγας, αλλά στον παρακείμενο χώρο.

Τέλος, στην τοποθέτησή του, ο κ. Ακριτίδης σημειώνει πως «έχουμε προβλέψει ένα πολύ μεγάλο κονδύλι για τα αρχαία, επειδή ήξερα ότι θα βρούμε κάτι. Ενα κονδύλι της τάξης των 600 χιλιάδων ευρώ. Το ότι βρέθηκαν πολλά ευρήματα το ξέραμε, αφού όπου και να σκάψεις υπάρχουν. Και εκεί είναι μία περιοχή πολύ σημαντική αρχαιολογικά. Κάποια από αυτά έχουν ήδη αποκαλυφθεί και είναι κοντά στο σιντριβάνι του Ζαππείου και κοντά στο άγαλμα του Βύρωνα».

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
30 Απρ. 2024
ΜΑΚ
20:00
-
ΠΑΟ
30 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
21:30
-
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;