Νοσοκομείο στη Γάζα: Ευρωπαίος αξιωματούχος αμφισβητεί τον απολογισμό των Παλαιστίνιων
«Kανένα στοιχείο δεν επιβεβαιώνει» ότι υπήρχαν εκατοντάδες άνθρωποι στο σημείο όπου έγινε η επίθεση.

Στο επίκεντρο της συζήτησης για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τον πόλεμο του Ισραήλ, έχει βρεθεί τα τελευταία 24ωρα η έκρηξη που σημειώθηκε σε νοσοκομείο στη Γάζα.

Η έκρηξη έπληξε το νοσοκομείο Αλ-Αχλί, στο οποίο , σύμφωνα με την Παλαιστινιακή πλευρά, βρίσκονταν τόσο τραυματίες από τις αεροπορικές ισραηλινές επιθέσεις, όσο και οικογένειες αμάχων που είχαν βρει καταφύγιο εκεί.

Ενώ οι πρώτες αναφορές έκαναν λόγο για «εκατοντάδες νεκρούς» και οι υγειονομικές αρχές της Γάζα σημείωσαν σε ανακοίνωσή τους την Τετάρτη ότι από την έκρηξη στο νοσοκομείο έχασαν τη ζωή τους 471 άτομα, αξιωματούχος ευρωπαϊκής υπηρεσίας πληροφοριών δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «δεν υπάρχουν 200 ή ακόμη και 500 νεκροί, αλλά μάλλον μερικές δεκάδες, πιθανότατα μεταξύ 10 και 50».

Ο αξιωματούχος, ο οποίος, σύμφωνα με το AFP, μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, σημείωσε επίσης ότι «το Ισραήλ μάλλον δεν το έκανε αυτό», σύμφωνα με «σοβαρές ενδείξεις» που προκύπτουν από τα διαθέσιμα επιβεβαιωμένα στοιχεία.

«Το νοσοκομείο πιθανότατα είχε εκκενωθεί προηγουμένως, όπως πολλά νοσοκομεία που βρίσκονται στα βόρεια της Γάζας», μετά την σχετική εντολή από τον ισραηλινό στρατό, υπογράμμισε ο αξιωματούχος, τις δηλώσεις του οποίου μετέδωσαν πολλά διεθνή μέσα, όπως Liberation και Le Parisien.

«Kανένα στοιχείο δεν επιβεβαιώνει» ότι υπήρχαν εκατοντάδες άνθρωποι στο σημείο όπου έγινε η επίθεση.

Αλληλοκατηγορίες για το νοσοκομείο στη Γάζα

Αμέσως μετά την έκρηξη στο νοσοκομείο, η Χαμάς κατηγόρησε τον ισραηλινό στρατό ως υπαίτιο, ενώ από την πλευρά του ο Ισραηλινός Στρατός αρνήθηκε ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση.

Κατηγόρησε δε την παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ, προσθέτοντας ότι το πλήγμα επήλθε από πύραυλο που εκτοξεύτηκε προς το Ισραήλ και έχασε τον στόχο της.

Σημειώνεται πως ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σε δηλώσεις του από το Ισραήλ ανέφερε ότι όπως φαίνεται το χτύπημα έγινε από την άλλη πλευρά.

Με πληροφορίες από AFP

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
08 Μαϊ. 2024
Ρεά
22:00
0 - 0
Μπά
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
19:00
-
ΜΠΑ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;