Οργισμένες διαδηλώσεις για το χτύπημα στο νοσοκομείο της Γάζας - 22 αραβικές χώρες ζήτησαν κατάπαυση του πυρός
Ο Ριγιάντ Μανσούρ, ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής στον ΟΗΕ, δήλωσε ότι τα μέλη της Αραβικής Ομάδας είναι «εξοργισμένα από τη σφαγή»

Οι 22 αραβικές χώρες στα Ηνωμένα Εθνη απαίτησαν από κοινού την άμεση κατάπαυση του πυρός μετά την καταστροφική έκρηξη και την πυρκαγιά σε νοσοκομείο της πόλης της Γάζας.

Ο Ριγιάντ Μανσούρ, ο Παλαιστίνιος πρέσβηςστον ΟΗΕ, δήλωσε ότι τα μέλη της Αραβικής Ομάδας είναι «εξοργισμένα από αυτή τη σφαγή» και επίσης ενωμένα στο αίτημα για άμεση παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και αποτροπή του «βίαιου εκτοπισμού» των Παλαιστινίων.

Ο Μανσούρ δήλωσε ότι, μετά τη «σφαγή», ο ύψιστος στόχος είναι η κατάπαυση του πυρός, διότι «η διάσωση ζωών είναι το πιο σημαντικό πράγμα».

Μαζικές πορείες

Η έκρηξη στο νοσοκομείο Αλ Αχλί στη Γάζα, η οποία φέρεται να άφησε πίσω της εκατοντάδες νεκρούς, από 300 έως 500 ανθρώπους, σύμφωνα με αναφορές, έχει προκαλέσει οργή σε ολόκληρη την περιοχή, προκαλώντας πορείες και διαδηλώσεις σε ολόκληρο τον αραβικό κόσμο και αλλού.

Η Χαμάς απέδωσε την έκρηξη σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, ενώ ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι το νοσοκομείο επλήγη από πυρά ρουκετών που εξαπέλυσε η Ισλαμική Τζιχάντ, η οποία αρνήθηκε επίσης την ευθύνη.

Η υποστηριζόμενη από το Ιράν Χεζμπολάχ του Λιβάνου κάλεσε σε «ημέρα οργής» που θα συμπέσει με την άφιξη του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην περιοχή.

Συμπλοκές με τις δυνάμεις ασφαλείας

Μετά το κάλεσμα της Χεζμπολάχ, εκατοντάδες διαδηλωτές συνεπλάκησαν με τις λιβανέζικες δυνάμεις ασφαλείας έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο προάστιο Αουκαρ, έξω από τη Βηρυτό, όπου οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και έβαλαν φωτιά σε κτίριο, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η αστυνομία έριξε αρκετές φορές δακρυγόνα για να διαλύσει τους διαδηλωτές. Το AFP μετέδωσε ότι οι διαδηλωτές φώναζαν «θάνατος στην Αμερική» και «θάνατος στο Ισραήλ».

Εκατοντάδες συγκεντρώθηκαν επίσης στη γαλλική πρεσβεία στη Βηρυτό, υψώνοντας σημαίες της Χεζμπολάχ και πετώντας πέτρες στην κεντρική είσοδο.

Διαδηλώσεις και στη Δυτική Όχθη

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στη Λιβύη, στο Ιράν, το Ιράκ, στην Τουρκία, ενώ εκατοντάδες Παλαιστίνιοι πλημμύρισαν τους δρόμους μεγάλων πόλεων της Δυτικής Όχθης, συμπεριλαμβανομένης της Ραμάλα, της έδρας της Παλαιστινιακής Αρχής.

Διαδηλωτές πέταξαν πέτρες στις παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας που ανταπέδωσαν τα πυρά με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην Τρίπολη και σε άλλες πόλεις της Λιβύης αργά χθες Τρίτη. Κρατώντας παλαιστινιακές σημαίες και ορισμένοι καλύπτοντας τα πρόσωπά τους με παλαιστινιακά μαντίλια, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία των Μαρτύρων της Τρίπολης.

Πηγή: kathimerini.gr

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;