Παραγουάη: Κρατούμενοι εξεγέρθηκαν και έβαλαν φωτιά σε φυλακή
Έθεσαν υπό ομηρία 11 μέλη του προσωπικού ασφαλείας

Κρατούμενοι στη φυλακή Τακουμπού στην Παραγουάη εξεγέρθηκαν χθες, έθεσαν υπό ομηρία 11 μέλη του προσωπικού ασφαλείας και έβαλαν φωτιά σε εγκαταστάσεις.

Λίγη ώρα αργότερα, οι κρατούμενοι που έβαλαν φωτιά, άφησαν ελεύθερους δύο από τους ομήρους, ενώ σύμφωνα με τον Παραγουανό υπουργό Εσωτερικών Ενρίκε Ριέρα, η κυβέρνηση από την πλευρά της, κινητοποίησε τον στρατό πέρα από άλλες δυνάμεις.

Ο ίδιος ανέφερε πως οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τον τραυματισμό δύο αστυνομικών, ενώ στη συνέχεια, διαβεβαίωσε πως αφού τερματιστεί αυτή η κρίση, η κυβέρνηση θα αρχίσει να επεξεργάζεται σχέδιο μεταρρύθμισης του σωφρονιστικού συστήματος.

Όπως κατέγραψαν φωτοειδησεογράφοι και εικονολήπτες του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, η είσοδος της Τακουμπού βρισκόταν στις φλόγες, ωστόσο οι αρχές διαβεβαίωσαν πως αργότερα η πυροσβεστική έθεσε τη φωτιά υπό έλεγχο. Ακόμη, κατέγραψαν κρατούμενο καθώς πετροβολούσε φύλακα και αστυνομικούς με ασπίδες. Στο μεταξύ, έξω από τη φυλακή είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς κρατουμένων που περίμεναν νέα για τους δικούς τους.

Να σημειωθεί πως η φυλακή Τακουμπού που βρίσκεται σε προάστιο της πρωτεύουσας Ασουνσιόν, είναι η μεγαλύτερη της χώρας. Έγκλειστοι είναι κάπου 4.000 άνθρωποι. Ειδικοί σε ζητήματα ασφάλειας τονίζουν πως συμμορίες έχουν σχεδόν τον απόλυτο έλεγχο της φυλακής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
42'
1 - 0
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
42'
0 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
7'
21 - 34
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
7'
25 - 21
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;