Ισραήλ: Εκατόμβη νεκρών - Οι τελευταίες εξελίξεις
Ισραήλ: Πάνω από 600 νεκρούς μετρούν και οι δύο πλευρές μέσα σε ένα 24ωρο από την έναρξη των εχθροπραξιών.

Πάνω από 600 νεκρούς μετρούν και οι δύο πλευρές μέσα σε 24 ώρες ανάφλεξης μεταξύ του Ισραήλ και Παλαιστινίων από το Σάββατο, σύμφωνα με τις αρχές.

Τουλάχιστον 313 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων 20 παιδιά, και σχεδόν 2.000 τραυματίστηκαν από τις ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις στη Γάζα από το Σάββατο, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν επίσης από πυρά του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη, εκ των οποίων ένα παιδί, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Από την ισραηλινή πλευρά, περίπου 300 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν, σύμφωνα με αναφορές, στη μεγάλης κλίμακας επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς το Σάββατο. Περίπου 1.600 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Βολές κατά του Ισραήλ και από τη Χεζμπολάχ

Το ισραηλινό πυροβολικό έπληξε σήμερα τον νότιο Λίβανο ως απάντηση σε πυρά που προέρχονταν από αυτή την περιοχή, δήλωσε ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του την Κυριακή το πρωί.

Βλήματα που εκτοξεύθηκαν από λιβανέζικο έδαφος έπληξαν μια ισραηλινή στρατιωτική θέση στα κατεχόμενα από το Ισραήλ αγροκτήματα Shebaa τα ξημερώματα της Κυριακής, ανέφεραν τρεις πηγές ασφαλείας στο Reuters.

Το Ισραήλ ανέμενε εντονότερη καταδίκη της Χαμάς από την Κίνα

Το Ισραήλ ανέμενε «εντονότερη καταδίκη» της Χαμάς από την Κίνα, μια χώρα την οποία θεωρεί φιλική, δήλωσε σήμερα ο Γιούβαλ Γουάκς, ανώτερος αξιωματούχος στην ισραηλινή πρεσβεία στο Πεκίνο.

«Οταν δολοφονούνται άνθρωποι, σφαγιάζονται στους δρόμους, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να ζητούμε λύση των δύο κρατών», είπε στους δημοσιογράφους ο κ. Γουάκς.

Νωρίτερα , το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών έκανε έκκληση προς όλα τα εμπλεκόμενα μέρα να παραμείνουν ψύχραιμα και να τερματίσουν άμεσα τις εχθροπραξίες για την προστασία των αμάχων προσθέτοντας ότι «ο θεμελιώδης τρόπος επίλυσης της σύγκρουσης είναι να εφαρμοστεί η λύση των δύο κρατών και να ιδρυθεί ένα ανεξάρτητο Παλαιστινιακό Κράτος».

Με πληροφορίες από kathimerini.gr

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;