Συνταγή για τα πιο νόστιμα μακαρόνια με τόνο
Μια πανεύκολη και νόστιμη μακαρονάδα με τόνο και κόκκινη σάλτσα, που όλοι μπορούν να φτιάξουν, έτοιμη σε περίπου μισή ώρα.

Μια πανεύκολη και νόστιμη μακαρονάδα με τόνο και κόκκινη σάλτσα, που όλοι μπορούν να φτιάξουν, έτοιμη σε περίπου μισή ώρα.

35′ προετοιμασία
20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 55′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε φοιτητική μακαρονάδα με τόνο, ξεκινάμε βάζοντας την ντομάτα σε μια κατσαρόλα και τη σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά, να δέσει ελαφρώς (αν χρησιμοποιήσουμε ντομάτα κονσέρβας, θα τη βράσουμε τον μισό χρόνο). Αποσύρουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει βράζουμε τις πένες για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφουν οι οδηγίες του πακέτου. Τις σουρώνουμε, αλλά κρατάμε λίγο νερό από αυτό όπου τις βράσαμε.
  3. Επιστρέφουμε την άδεια κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το μισό ελαιόλαδο και το σκόρδο και το σοτάρουμε για μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι να ροδίσει απαλά.
  4. Προσθέτουμε τη βρασμένη ντομάτα και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
  5. Έπειτα, θρυμματίζουμε από πάνω τον τόνο, προσθέτοντας και το λάδι από την κονσέρβα, και ρίχνουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο ή τη ρίγανη και την κάππαρη ή τις ελιές.
  6. Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε για 2 λεπτά στη φωτιά, ώστε να ενωθούν οι γεύσεις.
  7. Σερβίρουμε σε πιάτα και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα μαϊντανό, λίγο ωμό ελαιόλαδο, ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πηγή: Γαστρονόμος

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;