Γιατί είναι καλύτερο να ταξιδέψει κανείς στη «δεύτερη πόλη» μιας χώρας
Αν και μπορεί να μην έχει πληθώρα από αξιοθέατα, όπως αυτή της μεγαλύτερης πόλης μιας χώρας, η δεύτερη πόλη μπορεί να κάνει τους τουρίστες να νιώσουν μοναδικοί.

Για πολλούς, η καλύτερη τουριστική εμπειρία, είναι αυτή όπου πηγαίνουν σε ένα μέρος και ζουν ακριβώς όπως οι κάτοικοι, παίρνοντας έτσι μία γεύση για το πως θα ήταν να έμεναν μόνιμα εκεί και φυσικά όντας ένα με τους ντόπιους.

Ωστόσο αυτό είναι δύσκολο να γίνει σε πόλεις όπου έχουν εκατομμύρια ταξιδιωτικές εισροές κάθε χρόνο, καθώς είναι τόσοι πολλοί οι τουρίστες, που είναι σχεδόν αδύνατο οι ντόπιοι να δώσουν στον κάθε ένα ξεχωριστή προσοχή, αναπτύσσοντας μία σχέση μαζί του και κάνοντάς τον να νιώσει μέλος της τοπικής κοινωνίας.

Στις μικρότερες πόλεις όμως, αυτό γίνεται πιο συχνά. Όπως αναφέρει ο ταξιδιωτικός συντάκτης της Wall Street Journal, Sebastian Modak, χρειάστηκαν μόλις τρεις μέρες στη Μασσαλία για να μάθει ο άντρας στο φούρνο όπου πήγαινε, την παραγγελία του για πρωινό. «Voilà», είπε, τοποθετώντας τον εσπρέσο και το κρουασάν του στον πάγκο πριν καν προλάβει να ανοίξει το στόμα του. «Αυτό δεν θα συνέβαινε ποτέ σε ένα ταξίδι στο Παρίσι», σκέφτηκε.

Το 2022, η Μασσαλία είχε 5 εκατομμύρια επισκέπτες. Το Παρίσι; Σαράντα τέσσερα εκατομμύρια. Αν και μπορεί να μην έχει πληθώρα από αξιοθέατα, όπως αυτή της μεγαλύτερης πόλης μιας χώρας, η δεύτερη πόλη μπορεί να κάνει τους τουρίστες να νιώσουν μοναδικοί.

Από την εμπειρία του, ο Modak λέει, ότι οι κάτοικοι των μικρότερων πόλεων θα βοηθήσουν πιο εύκολα έναν ταξιδιώτη που το έχει ανάγκη.

Σε προηγούμενα ταξίδια, ο ίδιος έζησε το Παρίσι σαν θεατής. Έβλεπε την πόλη να «σφύζει από ζωή», αλλά αυτός ήταν από την έξω πλευρά, αφού είχε επίγνωση ότι απλώς την επισκεπτόταν. Στη Μασσαλία πήγε με τον ρυθμό των κατοίκων. Στην αγορά Noailles, πολύγλωσσοι πωλητές τον παρέσυραν στα καταστήματά τους με αστεία και χωρίς βιασύνη.

Στην Οσάκα – που είναι για το Τόκιο ό,τι είναι η Μασσαλία στο Παρίσι – ακολούθησε τους ντόπιους σε πάγκους με street food με φωτισμό νέον και κοκτέιλ σε μπαρ στα σοκάκια. Οι άγνωστοι τον υποδέχτηκαν με μια θέρμη που δεν βρήκε τόσο εύκολα στην ιαπωνική πρωτεύουσα, μια συνηθισμένη εμπειρία όπως αποδεικνύεται.

Κλείνοντας το άρθρο του, ο Modak λέει πως επιθυμεί τόσο πολύ να έχει την ψευδαίσθηση του κατοίκου όταν επισκέπτεται έναν τόπο, που στο επόμενο ταξίδι, θα πάει σε μία ακόμη μικρότερη πόλη.

Με πληροφορίες από moneyreview.gr

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;