The Exorcist - Believer: Αρνητικές οι κριτικές για τη νέα ταινία πριν την πρεμιέρα της
Η «Universal» έδωσε 400 εκατομμύρια δολάρια για τα δικαιώματα του franchise, οι πρώτες εντυπώσεις όμως είναι αρνητικές

Οι πρώτες κριτικές για την ταινία της Universal «The Exorcist: Believer» ήταν σε μεγάλο βαθμό αρνητικές, θέτοντας ενδεχομένως σε κίνδυνο τη σημαντική επένδυση των 400 εκατομμυρίων δολαρίων του στούντιο στο franchise.

Η Universal εξασφάλισε τα δικαιώματα της σειράς «The Exorcist» το 2021 και είχε δύο σίκουελ υπό ανάπτυξη, τα οποία θα σκηνοθετούσε ο Ντέβιντ Γκόρντον Γκριν.

Η ταινία έχει λάβει απογοητευτική βαθμολογία 25% στο Rotten Tomatoes βάσει 77 κριτικών. Παρά το γεγονός ότι εξακολουθεί να προβλέπει ένα πολλά υποσχόμενο Σαββατοκύριακο πρεμιέρας στο box office, με εκτιμήσεις που κυμαίνονται μεταξύ 30 και 35 εκατομμυρίων δολαρίων, οι κριτικές δεν ήταν ευνοϊκές.

Το «Exorcist: Believer» επικεντρώνεται σε ένα νεαρό κορίτσι που πιστεύεται ότι έχει καταληφθεί από έναν δαίμονα και ζητά βοήθεια από την Κρις ΜακΝίλ (Έλεν Μπέρστιν), η οποία είχε καταληφθεί η ίδια στην αρχική ταινία του 1973.

Οι κριτικοί έχουν επικρίνει την ταινία για την εξάρτησή της από ανακυκλωμένες ιδέες και υπερβολικά στοιχεία σε σύγκριση με την ωμότητα και την απλότητα του πρωτότυπου. Ορισμένοι, όπως η Ζανέτ Κατσούλης των «New York Times», εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για τη στροφή του Γκριν από την ανεξάρτητη κινηματογράφηση σε μεγαλύτερες παραγωγές.

Ωστόσο, μερικές θετικές κριτικές σημείωσαν ότι η ταινία προσφέρει διασκεδαστικό τρόμο για το λιγότερο απαιτητικό κοινό, με τον Μπράιαν Τρουίτ της «USA Today» να αναγνωρίζει τις δυνατότητες για τη μελλοντική επιτυχία του franchise.

Συνολικά, η αρχική κριτική υποδοχή για το «Exorcist: Believer» υποδηλώνει ότι ενώ μπορεί να έχει αξιοπρεπείς επιδόσεις στο box office, δεν έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες που είχε θέσει η εμβληματική αρχική ταινία.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;