5 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών 2023
Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών 2023.

Σήμερα Πέμπτη 5 Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών 2023. Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών καθιερώθηκε το 1994 από την UNESCO, με στόχο να υπενθυμίσει τον σημαντικό ρόλο κάθε εκπαιδευτικού σε αυτό τον κόσμο.

Την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών 2023 η μεγάλη έλλειψη της μείωσης των εκπαιδευτικών σε παγκόσμια κλίμακα. Σύμφωνα με την UNESCO μέχρι το 2030 ο κοσμός θα χρειάζεται 69 εκατομμύρια παραπάνω εκπαιδευτικούς, προκειμένου να αποκτήσουν το πολύτιμο αγαθό της βασικής εκπαίδευσης οι άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ωστόσο, οι πρόσφατες συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών σε όλο τον κόσμο αναγκάζουν πολλούς εκπαιδευτικούς που θα είχαν πολλά να προσφέρουν στον κόσμο της εκπαίδευσης και της μάθησης να εγκαταλείψουν το επάγγελμα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kaduna Subeb (@kaduna_subeb)

Σύμφωνα με όσα επικαλούνται η Education International οι εκπαιδευτικοί δουλεύουν αρκετά παραπάνω από το ωράριό τους, δεν αναγνωρίζεται η αξία του έργου τους και δεν πληρώνονται ικανοποιητικά, με αποτέλεσμα ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το επάγγελμα του εκπαιδευτικού. Παράλληλα, νέοι άνθρωποι που αποφασίζουν τώρα να ξεκινήσουν την επαγγελματική του σταδιοδρομία, λόγω των συνθηκών εργασίας.

Σύμφωνα με το «Education International» οι μισθοί των εκπαιδευτικών δεν αυξήθηκαν την ουσία παρά την αύξηση του κόστους ζωής και του πληθωρισμού, ενώ ο φόρτος εργασίας αυξήθηκε μαζί με τη γραφειοκρατία και τους ασταμάτητους ελέγχους. Σύμφωνα με το γενικό γραμματέα της Education International, David Edwards, είναι ανάγκη οι κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο να δράσουν.

 

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;