Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Οι φοιτητές ζητούν να μην χαθεί το εξάμηνο - Διαμαρτυρία από τους φοιτητικούς Συλλόγους
Τι υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι των φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας;

Η κακοκαιρία «Daniel» έχει αφήσει αρκετά προβλήματα στη Θεσσαλία με τις πλημμύρες και τις καταστροφές. Με τα σχολεία να ανοίγουν τη Δευτέρα, ακόμα εμμένουν αρκετά προβλήματα στα κτίρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τα τμήματα της περιοχής με τους φοιτητές του να ζητούν να μην χαθεί το εξάμηνο.

Οι φοιτητικοί Σύλλογοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πέρασαν σε παράσταση διαμαρτυρίας και συνέντευξη Τύπου μέσα στην εβδομάδα στο θεατράκι κάτω από την κεντρική Βιβλιοθήκη (Δημητριάδος/Μεταμορφώσεως). Στο σημείο η σκόνη στο δρόμο φτάνει τα 20 εκατοστά και συνεχίζεται η απάντληση υδάτων από τη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου.

Οι φοιτητές ζητούν να μην χαθεί το εξάμηνο. Την ίδια ώρα, η εξεταστική Σεπτεμβρίου θεωρείται ήδη χαμένη. Οι φοιτητικοί Σύλλογοι ζητούν ενημέρωση από την Πρυτανεία για το πότε θα επαναλειτουργήσουν οι σχολές, ενώ κάνουν λόγο για έλλειψη οργανωμένου σχεδίου για τον έλεγχο και την αποκατάσταση των υποδομών.

Να σημειωθεί οτι μετά τη συνέντευξη πήγαν στη συνοικία του Παλιού Λιμεναρχείου και βοήθησαν στον καθαρισμό της συνοικίας.

Ο Γιώργος Νικολούλης, μέλος του Φοιτητικού Συλλόγου του Οικονομικού Τμήματος επισήμανε στην ΕΡΤ ότι η κατάσταση των κτιρίων είναι τραγική:

«Όπως στις πολυτεχνικές σχολές και στη Βιβλοθήκη όπου βρισκόμαστε. Σε διαφορετική περίπτωση θα ήμασταν όλοι εδώ και θα διαβάζαμε για την εξεταστική»

Ο ίδιος τόνισε ότι το πρόβλημα πλημμυρισμού της βιβλιοθήκης είναι χρόνια:

«Απλά τώρα με τον όγκο του νερού διαλύθηκε το σύμπαν.

Διεκδικούμε άμεσα να μας πουν τι θα γίνει με την εξεταστική μας και πότε θα ξεκινήσει η χρονιά μας και διεκδικούμε να μπούμε να δώσουμε εξετάσεις χωρίς να κινδυνεύουν να πέσουν τα νταβάνια στο κεφάλι μας, ή να πέσουν παράθυρα και να πάθουμε καμιά αρρώστια του αναπνευστικού. Από την άλλη σε όποια κτίρια υπάρχουν ζημιές να αποκατασταθούν άμεσα. Δυστυχώς μας αντιμετωπίζουν σαν κόστος ως πολίτες και ως φοιτητές. Επιτέλους και εμείς θα πρέπει να σπουδάσουμε σε ένα πανεπιστήμιο του 21ου αιώνα»

Από την πλευρά της, η Μαρία Ρουχά, εκλεγμένη στο Φοιτητικό Συμβούλιο του Τμήματός Κλασσικών και Διαπολιτισμικών Σπουδών τόνισε ότι:

«Ουσιαστικά μας στερούν το δικαίωμα στην εκπαίδευση και στη μόρφωση. Ο κοσμήτορας μας είπε ότι δεν είναι σίγουροι για τη στατικότητα του Θόλου στο κτίριο Παπαστράτου. Φοβόμαστε να πάμε στο πανεπιστήμιο. Δεν γίνεται τα λύματα από την πόλη του Βόλου να αποτελούν εστία μόλυνσης. Είμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε και οι επισκευές να γίνουν γρήγορα και με τους σωστούς όρους με ειδικευμένο προσωπικό. Όχι να στέλνουν τις καθαρίστριες να καθαρίσουν χωρίς καμία προστασία. Να αναλάβουν ευθύνες. Και μας αποφεύγουν και λένε ότι είναι ευθύνη του δήμου Βόλου για να καθαριστεί ο Θόλος και να απολυμανθεί ο χώρος»

Η φοιτήτρια τόνισε ότι το θέμα της στατικότητας του Θόλου τέθηκε και από τους ίδιους στο παρελθόν καθώς μπάζει νερά, αλλά δεν εισακούστηκαν.

Πηγή cover photo: Intime

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;