Κλειστή παραμένει η Αθηνών - Θεσσαλονίκης, συνεχίζονται οι εργασίες στην Τρικάλων - Λάρισας
Καθαρίζεται η Εθνική Οδός Τρικάλων - Λάρισας - Εφτασε στη γέφυρα Κουτσόχερου ο Πηνειός

Κλειστή αναμένεται να παραμείνει για τουλάχιστον 48 ώρες η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης μετά τις πλημμύρες, όπως διαπιστώθηκε μετά τη σύσκεψη στο συντονιστικό κέντρο της Λάρισας, το πρωί της Τρίτης.

Η κυκλοφορία στην ΠΑΘΕ έχει διακοπεί από τη Χ/Θ 471+481 (όρια με Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης) μέχρι Χ/Θ 400+265 (όρια με Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας), εξαιρουμένων όσων οχημάτων έχουν τελικό προορισμό την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από τον κόμβο στο Κλειδί Ημαθίας και μέσω της Εγνατίας Οδού, κατευθύνονται προς Αθήνα.

Σε σύσκεψη στο συντονιστικό κέντρο στη Λάρισα υπήρξε κι επισκόπηση της κατάστασης του οδικού δικτύου στην περιοχή του τριγώνου Λάρισα-Καρδίτσα-Τρίκαλα, σύμφωνα με την οποία:

  • όλες οι βασικές οδικές αρτηρίες είναι πλέον ανοικτές, εκτός του άξονα Τρικάλων – Λάρισας, ο οποίος αυτή την ώρα είναι προσβάσιμος στα οχήματα παροχής βοήθειας και στα μηχανήματα τα οποία εκτελούν εργασίες προκειμένου να ανοίξει και να δοθεί στην κυκλοφορία.
  • ανοιχτός είναι και ο αυτοκινητόδρομος Ε65
  • κλειστή παραμένει η Εθνική Οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πηγές, από τα 21 χωριά που επλήγησαν περισσότερο, υπάρχουν 7 –Πηνειάδα, Κεραμίδι, Βλοχός, Μεταμόρφωση, Μάραθος, Κόρδα και Κοσκινάς– τα οποία δεν έχουν ακόμη οδική πρόσβαση, καθώς δεν έχει υποχωρήσει ακόμη η στάθμη των υδάτων.

Εθνική Οδός Τρικάλων – Λάρισας

Ειδικότερα, κλειστή παραμένει για 5η μέρα η Εθνική Οδός Τρικάλων – Λάρισας καθώς μεγάλο τμήμα της βυθίστηκε τις προηγούμενες μέρες κάτω από το νερό.

Τα νερά έχουν υποχωρήσει ωστόσο το οδόστρωμα έχει καλυφθεί από τόνους λάσπης.

Συνεργεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς επίσης από Τρίκαλα και από Λάρισα, επιχειρούν προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος.

Ανησυχία προκαλεί η κατάσταση της γέφυρας Κουτσόχερου, καθώς ο Πηνειός ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να την «αγγίζει».

Σύμφωνα με σχετικό tweet, η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» ελέγχει το ύψος της στάθμης των νερών στο αποκλεισμένο τμήμα του αυτοκινητόδρομου, προκειμένου να παρακολουθεί την εξέλιξη του φαινομένου. Και προσθέτει: «Εγινε σήμερα προσπάθεια διέλευσης με εξειδικευμένο όχημα Unimog (φωτο) το οποίο μπορεί να διέλθει σε συγκεντρωμένα ύδατα ύψους έως και 1,10 μέτρων, η οποία απέτυχε».

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;