Μαρινάκης: «Δεν αναβάλλονται οι αυτοδιοικητικές εκλογές»
Παύλος Μαρινάκης για την υποψηφιότητα Κασιδιάρη: «Θα τεθεί σε αργία»

Τέλος στα σενάρια πιθανής αναβολής των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023 λόγω της κακοκαιρίας Daniel έθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, τονίζοντας ότι «θα διεξαχθούν κανονικά, την 8η Οκτωβρίου 2023».

Ο Παύλος Μαρινάκης υπογράμμισε πως «δεν τίθεται θέμα αναβολής ή μετάθεσης των αυτοδιοικητικών εκλογών», κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι «εκδόθηκε μία απόφαση παράτασης της ανακήρυξης των συνδυασμών για ευνόητους λόγους, λόγω μη λειτουργίας των δικαστηρίων σε κάποιες πληγείσες περιοχές. Δεν επηρεάζει τη διενέργεια των εκλογών. Δεν υπάρχει απόφαση, ούτε θέμα αναβολής τους, στη χώρα».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο και για άλλες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα μετά την παραίτηση του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

«Θα επαναλάβω μηδενός εξαιρουμένου ότι όλοι αξιολογούμαστε καθημερινά άρα κάτι τέτοιο είναι μια διαρκής διαδικασία. Όλοι κρίνονται είχα πει στην προηγούμενη ενημέρωση», και «μάλιστα μετά τις εξελίξεις της προηγούμενης εβδομάδας η απόφαση του υπουργού ήταν αναπόφευκτη και ορθή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στην επιλογή του Χρήστου Στυλιανίδη για την αντικατάσταση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι «είναι ένας άνθρωπος με κυβερνητική εμπειρία και μάλιστα έχει υπάρξει πολιτικός προϊστάμενος ενός σώματος ασφαλείας της Πολιτικής Προστασίας. Είναι ένας πολιτικός με ευρωπαϊκή εμπειρία που είχε συμμετάσχει και στο ΚΥΣΕΑ και είναι πολύ σημαντικό και ένας πολιτικός με επιχειρησιακή εμπειρία».

Παύλος Μαρινάκης για την υποψηφιότητα Κασιδιάρη: «Θα τεθεί σε αργία»

«Στις βουλευτικές εκλογές δεν υπήρχε νομοθετικό πλαίσιο που να προστατεύει τη Βουλή από ανθρώπους που έχουν καταδικαστεί για τέτοιες εγκληματικές πράξεις, ενώ αντιθέτως στην τοπική αυτοδιοίκηση υπάρχει. Αν εκλεγεί ο εν λόγω τον οποίο αναφέρατε ή οποιοσδήποτε άλλος έχει καταδικαστεί έστω και σε πρώτο βαθμό, τίθεται αυτοδικαίως σε αργία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με την υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη για τον δήμο Αθηναίων.

«Και μάλιστα, ο νόμος είναι πολύ συγκεκριμένος. Αναφέρεται και σε περιπτώσεις πρωτόδικης καταδίκης και σε περιπτώσεις αμετάκλητης καταδίκης. Με λίγα λόγια, υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο που προστατεύει την τοπική αυτοδιοίκηση και σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό από περιπτώσεις ανθρώπων καταδικασμένων γι΄ αυτά τα αδικήματα. Είναι απολύτως οχυρωμένη η τοπική αυτοδιοίκηση και νομίζω ότι έχουμε απαντήσει ξεκάθαρα πολλές φορές», συμπλήρωσε.

«Η κυβέρνηση θα βρει τρόπους» για τη στήριξη των πληγέντων

«Είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση θα βρει τους τρόπους, τα χρηματοδοτικά εργαλεία, να αντιμετωπίσει και έκτακτες καταστάσεις. Και αυτό θα γίνει πέραν της ευρωπαϊκής συνδρομής την οποία έχουμε ήδη αιτηθεί, είναι σημαντική και η αυριανή επίσκεψη του πρωθυπουργού και η συνάντησή του με την πρόεδρο της ευρωπαϊκής επιτροπής. Αυτό θα γίνει και γιατί η ελληνική οικονομία είναι σε ένα εντελώς άλλο επίπεδο από αυτό που ήταν. Προφανώς όταν η ελληνική οικονομία είχε χαρακτηρισμούς και αξιολογήσεις «για τα σκουπίδια» ήταν πολύ πιο δύσκολο να αντιμετωπίσει τέτοιες πρωτοφανείς κρίσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παύλος Μαρινάκης.

«Άρα, προφανώς, δεν θα μπορούσαμε ποτέ να πανηγυρίζουμε ειδικά σε τέτοιες ημέρες, τόσο δύσκολες. Αλλά το γεγονός ότι η χώρα μας πήρε και πάλι την επενδυτική βαθμίδα, η χώρα μας μειώνει το χρέος της ως ποσοστό του ΑΕΠ, αυξάνει το ΑΕΠ της, μειώνει την ανεργία, έχει μια πολύ πιο ισχυρή οικονομία που στόχος είναι να γίνεται όλο και πιο ισχυρή, της δίνει τη δυνατότητα να είναι συνεπής στις δεσμεύεις της. Να βρίσκεται δίπλα στους πολίτες – γιατί είναι πολλές οι εισαγόμενες κρίσεις και ειδικά το θέμα της ακρίβειας- με όλα τα μέτρα τα οποία έχουν ανακοινωθεί, με βασικό στόχο την αύξηση του εισοδήματος. Και βέβαια να αντιμετωπίζει και έκτακτες καταστάσεις, όπως αυτό το οποίο συνέβη, χωρίς προηγούμενο, στη Θεσσαλία», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;