Μια λαχταριστή και εύκολη σοκολατόπιτα, κλεισμένη σε τραγανό φύλλο σφολιάτας - Αυτή είναι η συνταγή!
Μια λαχταριστή και εύκολη σοκολατόπιτα, κλεισμένη σε τραγανό φύλλο σφολιάτας.
25′ προετοιμασία
40′ ψήσιμο
20′ αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 25′
Υλικά
Μερίδες: 12
Διαδικασία
- Για την σοκολατόπιτα με σφολιάτα ξεκινάμε και στο μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και, αφού αφρατέψουν, ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και στο τέλος το αλεύρι.
- Προσθέτουμε το τυρί και τη λιωμένη κουβερτούρα και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν.
- Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη για 20 λεπτά.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι διαμέτρου 28 εκ. και απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, καλύπτοντας και τα τοιχώματα.
- Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση.
- Καλύπτουμε τη γέμιση με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
- Πιέζουμε να κολλήσει στην περιφέρεια (τη βρέχουμε και με λίγο νερό) και κόβουμε όσο περισσεύει.
- Αλείφουμε την επιφάνεια με το μείγμα αυγού-γάλακτος και χαράσσουμε σε κομμάτια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 40-45 λεπτά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 50.
Διαβάστε ακόμη:
- Συνταγή για νόστιμο homemade μπισκοτογλυκό με γεύση τιραμισού
- Εύκολο cheesecake με γιαούρτι και ζαχαρούχο γάλα
- Γρανίτα από… τσαγιέρα: 4 συνταγές για γρανίτες φρούτων με βάση το τσάι
Ακολούθησε το neolaia.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Πωλήσεις
Πλήρης Απασχόληση
14-02-2024
Καλλιθέα Αττικής
950
Πληροφορική
Πρακτική Άσκηση
05-02-2024
Άγιος Δημήτριος Αττικής
⚽🏀 LIVE SCORES
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΔΩ..