Imagine Dragons: «Υπήρχε πλάνο έκτακτης ανάγκης σε συνεννόηση με την αστυνομία» - Η ανακοίνωση των διοργανωτών
H διοργανώτρια εταιρεία, εκφράζει την κατανόησή της σχετικά με τις έντονες διαμαρτυρίες που εκφράστηκαν εξ' αιτιας του γεγονότος πως η συναυλία δεν αναβλήθηκε και πολύς κόσμος που είχε αγοράσει εισιτήρια δεν κατάφερε τελικά να την παρακολουθήσει.

Η πολυαναμενόμενη  συναυλία των Imagine Dragons στο ΟΑΚΑ πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ (6/9) με κοινή  απόφαση του συγκροτήματος και των διοργανωτών, και με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης του ΟΑΚΑ αλλά και της Αστυνομίας, αφού πρώτα είχε συζητηθεί το πλάνο εκκένωσης που θα έμπαινε σε εφαρμογή σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Τα παραπάνω επισημαίνει η εταιρεία διοργάνωσης μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν δεδομένης της κακοκαιρίας Daniel που έπληττε την Αττική και του μηνύματος από το 112 που είχε σταλεί και σύστηνε τον περιορισμό των μετακινήσεων.

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως τόσο η σκηνή όσο και ο τεχνικός εξοπλισμός του συγκροτήματος διαθέτουν πιστοποίηση για χρήση σε αντίστοιχες καιρικές συνθήκες αλλά και ότι ο Ολυμπιακό Στάδιο διαθέτει πλήρη αντικεραυνική προστασία έτσι ώστε να μην κινδυνεύει το κοινό σε περίπτωση κεραυνικής δραστηριότητας.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται, η μεταφορά του κόσμου στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ και το κολυμβητήριο, κατά τις απογευματινές ώρες οπότε η βροχόπτωση ήταν ισχυρή, πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το σχέδιο που είχε εγκριθεί από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα ενώ σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό και τους διασώστες δεν χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν κάποιο επείγον περιστατικό.

Τέλος, η διοργανώτρια εταιρεία, εκφράζει την κατανόησή της σχετικά με τις έντονες διαμαρτυρίες που εκφράστηκαν εξ’ αιτιας του γεγονότος πως η συναυλία δεν αναβλήθηκε και πολύς κόσμος που είχε αγοράσει εισιτήρια δεν κατάφερε τελικά να την παρακολουθήσει.

Ολόκληρη η ανακοίνωση για τη συναυλία των Imagine Dragons

«Εκ μέρους των Imagine Dragons, της High Priority Promotions και της Live Nation, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που παραβρεθήκατε στη χθεσινή συναυλία.

Σχετικά με τις συνθήκες διεξαγωγής, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι διοργανωτές κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η συναυλία να διεξαχθεί με ασφάλεια, σύμφωνα με τις οδηγίες και εντολές όλων των αρμόδιων φορέων με τους οποίους ήμασταν σε συνεχή επικοινωνία.

Το συγκρότημα, αφού εκτίμησε την κατάσταση και τις συνθήκες διεξαγωγής, αποφάσισε να πραγματοποιήσει την εμφάνισή του. Θα πρέπει να τονισθεί ότι ο τεχνικός εξοπλισμός και κυρίως η σκηνή είναι πιστοποιημένοι για να λειτουργούν με ασφάλεια σε τέτοιες καιρικές συνθήκες όπως οι χθεσινές, τόσο για το κοινό, όσο και τους εργαζομένους και τους συντελεστές της συναυλίας.

 
Το δε Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο διαθέτει επαρκή αντικεραυνική προστασία που καλύπτει ολόκληρη την έκτασή του που εξασφάλιζε την ασφάλεια των παρευρισκομένων στον συναυλιακό χώρο. Όλες οι εγκαταστάσεις του συναυλιακού χώρου πληρούν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας και τη σχετική νομοθεσία, ώστε να μπορούν να λειτουργούν υπό βροχή.

Από την αρχή της εβδομάδας, ενημερωνόμασταν από τις μετεωρολογικές υπηρεσίες για την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών, και σύμφωνα με τις προβλέψεις τους έδειχναν ασθενή βροχή στον χώρο του ΟΑΚΑ και βελτίωση την ώρα της εμφάνισης του κυρίου συγκροτήματος.
 


Μάλιστα, κατόπιν διαβουλεύσεως που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Αστυνομίας και της Διοίκησης του ΟΑΚΑ, συζητήθηκε και αποφασίστηκε το πλάνο που θα υλοποιηθεί σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων, ενώ κατατέθηκε στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα το σχέδιο εκκένωσης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Το σχέδιο εφαρμόστηκε αμέσως μετά την σύσταση από το 112, και την παράλληλη επιδείνωση της βροχόπτωσης, με το κοινό να κατευθύνεται υπό τις οδηγίες του προσωπικού ασφαλείας στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ και κολυμβητήριο, όπου και παρέμεινε έως ότου κοπάσουν τα καιρικά φαινόμενα και τους επιτραπεί ξανά η είσοδός τους στον συναυλιακό χώρο στις 20:50, δέκα λεπτά πριν την έναρξη της εμφάνισης του συγκροτήματος

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;