Κικίλιας για κακοκαιρία: Νέα έξαρση το πρωί της Τετάρτης
Η εκτίμηση είναι ότι τα χιλιοστά του ύψους βροχής θα αυξηθούν μέχρι να κλείσει το 24ωρο.

Εκκληση προς τους κατοίκους της Μαγνησίας να αποφεύγουν τις μετακινήσεις και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των Αρχών, έκανε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι που προκαλεί η κακοκαιρία «Daniel» στην ευρύτερη περιοχή.

Σε δήλωση που παραχώρησε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, θα υπάρξει σταδιακή αποκλιμάκωση των έντονων φαινομένων από το μεσημέρι της Τετάρτης.

«Πρόκειται για το πιο ακραίο φαινόμενο σε ότι αφορά το μέγιστο ύψος βροχής σε ένα 24ωρο, από τότε που κρατούνται αρχεία στη χώρα», ανέφερε ο υπουργός επικαλούμενος εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, υπογραμμίζοντας πως στη Ζαγορά Πηλίου μέχρι τις 3 το μεσημέρι το ύψος βροχής είχε ανέβει στα 645 χιλιοστά.

Οπως επεσήμανε, η εκτίμηση είναι ότι τα χιλιοστά θα αυξηθούν μέχρι να κλείσει το 24ωρο. «Αυτό σημαίνει ότι το φαινόμενο δεν έχει τελειώσει. Μετά από κάποια μικρή ύφεση θα έχει και πάλι έξαρση τις πρωινές ώρες», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, ο κ. Κικίλιας ενημέρωσε πως στην περιοχή επιχειρούν 77 συνεργεία της Πυροσβεστικής, καθώς και ομάδες από την 1η, 2η, 5η, 7η και 8η ΕΜΑΚ με λέμβους και ερπυστριοφόρα, μηχανήματα έργου, δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων και φυσικά η Ελληνική Αστυνομία και οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
ΤΕΛ
66 - 104
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
ΤΕΛ
77 - 62
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;